Daar sta je dan. Je zag dit moment al zo vaak in je dromen. En daar is het dan: het einde van de periode na het traineeship. Het moment om, dit keer helemaal, losgelaten te worden in de kantoortuin waar het gras een andere kleur heeft. Het epos dat bij BPM Company is gestart, gaat een nieuwe era in.

Verandering van perceptie

Je bereidt je voor op een radicale verandering, omdat dit nu eenmaal hoort bij het wisselen van werkgever. De kans is echter groot dat je collega’s niet plotsklaps een andere identiteit krijgen en dat jij je gereserveerde flexplek toch mag houden. Wat er wel kan veranderen, is jouw perceptie van de heersende bedrijfscultuur.

De periode bij BPM Company is je eerste kennismaking met het werk wat je gaat doen, waar je (virtueel) omringt wordt door gelijkgestemden. De ambitieuze leercultuur die er heerst zet de toon voor goed werkgeverschap en met een beetje geluk maak je een barbecue, een wintersportvakantie en een weergaloze kerstborrel mee. Dat laat een diepe indruk achter.

De eerste periode

Dan zijn er de eerste maanden waarin je onder de hoede van BPM Company start bij een nieuwe werkgever. Een potentieel lastig traject met bergen en dalen, want dit is waar je moet laten zien dat je als mens en als Pega-ontwikkelaar groei doormaakt. Bij ieder succesje, maar ook bij iedere tegenvaller, wordt je meer onderdeel van de toekomstige organisatie.

In de basis ben je echter nog steeds ‘Pending-Approval’ bij de toekomstige klantorganisatie, terwijl je door BPM Company praktisch geaccepteerd bent in de familie. Er is altijd enige onzekerheid of er na de eerste paar maanden actief geknuffeld mag worden met de nieuwe werkgever. Soms ligt dit aan je eigen persoonlijkheid, soms aan je prestaties en soms aan de gevolgen van de culinaire horrormarkten in Zuid-Centraal China.

Op eigen benen staan

Als het dan eenmaal zo ver is en je bent geaccepteerd, valt het net van BPM Company weg. Dat kan er toe leiden dat een werkgever verwacht dat je je aan andere normen en waarden conformeert. Je kunt je hier ook door realiseren dat jouw perceptie van de heersende bedrijfscultuur eigenlijk dat van een hybride bedrijfscultuur was. Gelukkig zal dit zelden een radicale verandering zijn, maar het kan je toch verrassen.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: