Bij BPM Company vinden we het belangrijk om onze diensten en processen voortdurend te verbeteren en te optimaliseren. Zo hebben we onlangs hard gewerkt aan het harmoniseren van onze werkwijzen en het bundelen van best practices. Het doel? Onze klanten blij maken met nóg mooiere oplossingen. In deze blog vertelt Sabrine, Senior Business Analist, hoe we dat hebben gedaan.

De vier stappen van de Pega Express

BPM Company is implementatiepartner van Pegasystems. Het is onze missie om organisaties digitaal toekomstbestendig te maken. Pega is daar wat ons betreft het perfecte platform voor. Pega hanteert Pega Express™, een ontwerpgerichte en efficiënte delivery-approach op basis van Pega’s low-code-oplossing en scrummethodieken. De Pega Express-methodiek bestaat uit vier fasen: Discover, Prepare, Build en Adopt. Elke fase heeft zijn eigen set aan activiteiten en aandachtspunten.

Stroomlijnen van aanpak

Onze eigen BPM Express-methode is gebaseerd op die Pega Express delivery approach. Maar elke klant is uniek en vereist een op maat gemaakte aanpak. Daarom zijn we voortdurend bezig met het aanscherpen van onze methodes, op basis van learnings uit eerdere projecten. Daar zijn we in 2023 heel druk mee geweest. We willen dat onze Pega-oplossingen optimaal zijn afgestemd op de hoge BPM-standaard die we hanteren. Daarom hebben we alle best practices van zowel onze business-analisten als onze system-architects verzameld en gebundeld.

BPM Accelerator

Dit alles is geculmineerd in de BPM Accelerator. De BPM Accelerator gaat nog steeds uit van de vier fasen van de Pega Express-methodiek. Maar daar hebben we nu onze eigen best practices aan toegevoegd. Dat kunnen templates zijn, werkwijzen of andere handvatten.

In de praktijk

Laat ik een concreet voorbeeld geven. In de Discover-fase van een project definiëren we de scope. In de praktijk bleek dat er, zeker bij grotere projecten, toch nog ruimte voor interpretatie en miscommunicatie was, nadat de scope voor het project was bepaald. We hebben succesfactoren en potentiële struikelblokken in kaart gebracht. Die elementen hebben we samengebracht in een best practice. Op die manier komen we tot een veel strakkere projectdefinitie en is er tijdens de uitvoering van het project veel minder sprake van ruis.

Een continu proces van verbetering

Begin 2024 zijn we begonnen met de implementatie van de BPM Accelerator. De basis staat, maar natuurlijk is het een voortdurend proces van ontwikkeling en verfijning. We houden constant vinger aan de pols om te zien waar verbeteringen mogelijk zijn. Zo kunnen we elk project nog efficiënter maken en maken we steeds weer mooie stappen voorwaarts als organisatie, samen met onze klanten. Dat maakt dat het werk bij BPM Company altijd boeiend blijft.

Sluit je aan bij BPM Company

Wil jij net als Sabrine je grenzen verleggen, je IT-talent ontdekken en impact maken bij toonaangevende organisaties? Als je proactief, kritisch en gedreven bent, nodigen we je uit om je bij ons team aan te sluiten. Bij BPM Company wachten er spannende kansen op je. Bekijk onze vacatures en solliciteer snel.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: