Jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden en kansen ontdekken, dát vinden wij bij BPM Company belangrijk. Een exclusief event bij Pegasystems Nederland in Amsterdam was dan ook een buitengewone kans voor onze Pega-specialisten. In deze blog vertelt Edo van Vliet je alles over deze inspirerende dag.

De toekomst van Pega

Ons bezoek aan het hoofdkantoor van Pegasystems begon met een hapje, drankje en een praatje. Daarna kregen we een presentatie van Rik Meijer over Pega gerelateerde cijfers. Zo heeft Pega de hoogste Gartner score onder alle populaire low-code platformen. Vervolgens kregen we de Pega Roadmap voor de komende weken, maanden en jaren van Dion Lammers te zien. Hierbij kregen we een heldere uitleg over de verbeteringen van huidige functies en de te verwachten nieuwe functionaliteiten.

Introductie en verdieping in Pega’s UI en AI

Na stil te hebben gestaan bij de verwachtingen van de komende tijd, was het tijd voor een deep dive in Pega. In zijn presentatie legde Ricardo Cachucho het belang van een autonome onderneming uit; een zelfrijdend bedrijf. Dit komt door kunstmatige intelligentie (AI) en de relevantie daarvan. Er werd duidelijk uitgelegd en strak gevisualiseerd hoe kunstmatige intelligentie bruikbaar kan worden gemaakt in een onderneming en hoe de Pega Prediction Studio dit kan ondersteunen.

Marco Looy liet ons vervolgens de “Self-Study Buddy” zien, dit is Pega’s eigen ChatGPT variant die hij met zijn collega’s heeft ontworpen. Deze tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om antwoord te geven op al je Pega-gerelateerde vragen!

Tot slot heeft Dion Lammers ons nog meer toekomstige functionaliteiten laten zien, Pega’s nieuwe release filosofie uitgelegd en verteld hoe en wanneer je het best hun ‘’Pega Constellation’’ kan gebruiken.

De dag werd samen met de partners van Pegasystems afgesloten met een drankje en een hapje. Een mooi moment om elkaar nog wat beter te leren kennen en nog meer kennis uit te wisselen. Al met al was het een bijzondere middag, waarbij ik weer veel heb mogen leren over Pega.

Ben jij bij het volgende event?

Wil jij nou ook aanwezig zijn bij het volgende exclusieve Pega event van BPM Company en Pegasystems NL? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: