Net als bij het aansluiten van onze apparatuur, is het belangrijk om te kijken of de stekker op het juiste stroomnetwerk wordt aangesloten. Zo niet, dan ontstaat er kortsluiting en functioneert het hele apparaat niet meer. Op je werk geldt dit net zo. Belangrijk is dat er een goede match is tussen je eigen kernwaarden en de kernwaarden van je werkgever. Als deze niet goed aansluiten, zorgt het spanningsveld hiertussen dat er geen optimaal functioneren zal kunnen plaatsvinden. Voor een goed functionerende werknemer is het belangrijk dat hij past in de bedrijfscultuur waarin hij werkt en dat hij zich prettig voelt bij de sfeer die er heerst. Bram Agterberg is vanaf augustus werkzaam bij BPM Company en neemt je mee in de bedrijfscultuur aan de hand van de kernwaarden van het bedrijf.

Trusted relationships

BPM Company is gericht op het creëren van lange termijn relaties en onderling vertrouwen. Dit is iets wat ook Bram al snel ondervond: “Het eerste wat mij opviel toen ik begon is het vertrouwen dat ze je vanuit het werk geven. Werken als beginnend Pega specialist kan soms lastig en uitdagend zijn, en je zult vaak tegen dingen aanlopen. Dan is het fijn wanneer je het vertrouwen vanuit je werkgever voelt en de tijd krijgt om dingen te leren. Bovendien is het zo dat je na een aantal maanden ook al echt de ruimte krijgt om zelf je keuzes en beslissingen te maken. Dat is iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind en waar het bedrijf ook echt voor staat.”

Quality Driven

Om als bedrijf optimaal te functioneren is het belangrijk dat de werknemers het beste uit zichzelf halen, maar zeker ook uit elkaar. Samen krijgen we meer voor elkaar en kunnen we elkaar tot grote hoogtes stuwen. Bovendien komt dit de kwaliteit van de dienstverlening ten goede. Veel is dus gericht op de zelfontplooiing van de werknemer en zijn motivatie om (door) te groeien. Daarnaast is het werken bij BPM Company ontzettend leerzaam en uitdagend. Iets wat Bram vanaf het begin erg aantrok: “Die uitdaging in mijn werk is echt iets wat ik zocht. Teveel op de automatische piloot is namelijk voor niemand goed denk ik. Op dit moment ben ik steeds zelfstandiger aan het worden, maar je blijft natuurlijk een hoop vragen houden als beginnend Pega consultant. Gelukkig wordt die hulp en begeleiding je ook geboden vanuit BPM Company. Bovendien geeft werken met Pega veel uitdagingen en zijn er bepaalde situaties waar je soms zelf niet uitkomt. Op die momenten heb je iemand nodig zoals je werkgever of begeleider die je stimuleert en het beste uit je probeert te halen. Ik kreeg dat op zulke momenten heel erg van mijn begeleider, Mark Overduin. Als iemand je op zo’n manier pusht en motiveert krijg je zoveel meer voor elkaar. Bovendien levert dit het beste eindresultaat op voor de klant, en dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.”

Passion for innovation

BPM Company staat voor kwaliteit, passie voor haar werk en betrokkenheid bij haar klanten. Het bedrijf heeft een passie voor het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van innovatieve technologie. Deze passie deelt het bedrijf met Bram: “Het interessantste aan mijn werk is met name het bezig zijn met een software pakket dat softwareontwikkeling supersnel maakt. Je bent daardoor heel innovatief bezig. Samen als team een klant helpen met software die daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft en op een snelle manier wordt ontwikkeld vind ik het mooiste wat er is. Ik geloof ook zeker dat de toekomst van development hier ligt. Zeker voor de grotere bedrijven.”

Sustainable solutions

Het helpen van klanten door het bieden van ondersteuning bij hun digitale transformatie en ze daarmee digitaal toekomstbestendig te maken is waar BPM Company in gespecialiseerd is. Het ontwikkelen van duurzame oplossingen samen met klanten staat daarbij voorop. Daarnaast focust Pega als platform ook veel op innovatie en nieuwe ontwikkelingen.

“Dit zijn dingen waar ik op dagelijkse basis mee bezig ben en wat ik leuk vind om voor klanten te realiseren. Een duurzame oplossing is voor mij iets wat lang houdbaar blijft en lang blijft bestaan. Daarnaast is het iets wat met redelijk weinig effort en weinig kosten goed behouden kan blijven. Toekomstvast is misschien wel het belangrijkste woord hierbij,” aldus Bram.

Work hard and have fun

Er wordt bij BPM Company hard gewerkt waar dat nodig is, maar er is ook voldoende tijd voor plezier. De juiste verhouding hiertussen is belangrijk om de productiviteit onder werknemers hoog te houden en te zorgen voor een goede onderlinge sfeer.

Bram: “Ik denk dat de balans tussen werk en ontspanning goed moet zijn. Soms moet je gewoon even je hoofd leegmaken om met een frisse blik aan je werkzaamheden te kunnen beginnen. De niet-werk gerelateerde uitjes zijn ideaal om mensen op een wat andere manier te leren kennen. Je snijdt dan ook eerder bepaalde onderwerpen aan die je op de werkvloer misschien niet zo snel zou bespreken”

De jaarlijkse trips, borrels, diners en vele andere activiteiten die het bedrijf organiseert staan symbool voor de sfeer die het bedrijf graag uitstraalt. Deze activiteiten en initiatieven variëren per jaar maar blijven altijd onverminderd aanwezig.

“Ik kan me ook nog herinneren dat collega’s onderling een keer meegedaan hebben aan een hardloopwedstrijd. Dat was niet eens vanuit BPM georganiseerd maar gewoon door die betreffende collega’s. Ruimte om dat soort initiatieven te nemen is er dus ook altijd.”

In het geval van Bram en BPM Company is er duidelijk sprake van een goede fit. Dit is de basis die nodig is voor succes en voorkomt “kortsluiting”. Hierdoor kan er een langdurige samenwerking plaatsvinden waarin zowel werkgever als werknemer optimaal functioneren en het beste uit zichzelf en uit elkaar kunnen halen.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: