In deze maandelijkse rubriek ‘interview met een collega’ vertelt een van onze consultants wat meer over zichzelf en over zijn werkzaamheden bij ons bedrijf. Deze week maak je kennis met Arjan Wiegman, Lead Business Architect bij BPM Company.

Wat heb je gestudeerd?

Economie & Informatica aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wanneer ben je bij BPM begonnen en wat heeft je gemotiveerd hier te gaan werken?

Ik ben begonnen in 2014. Wat me gemotiveerd heeft om hier te komen werken is dat BPM Company een klein bedrijf is waar mensen benaderbaar zijn. Daarnaast sprak het feit dat er een algemeen gevoel van saamhorigheid heerst me erg aan.

Voor welke klanten heb je gewerkt?

Ik heb inmiddels voor veel verschillende klanten gewerkt, waaronder; Rabobank, Transavia, Dictu, DMG, Booking, en Vivat. Op dit moment werk ik weer bij de Rabobank.

Hoe ondersteunt BPM Company jou op dit moment bij je professionele ontwikkeling?

BPM Company ondersteunt me door ervoor te zorgen dat ik de trainingen kan doen die ik wil of nodig heb. Daarnaast heb een manager die me helpt om persoonlijk te ontwikkelen en groeien.

Hoe beoordeel je de balans tussen werk en privé?

Heel goed, naast je normale inzet zijn er Special Interest Group’s (SIG). Dit zijn gildes rond een bepaald onderwerp waar deelnemers een bovengemiddelde interesse in delen. Deze worden gefaciliteerd vanuit BPM Company. Ook krijgt elke medewerker ontwikkelingsdagen die je kan inzetten als je trainingen wil volgen, waardoor je dit soort zaken niet geheel in je eigen tijd hoeft te doen, wat bij veel detacheerders wel het geval is.

Wat zijn de sterkste punten van BPM Company?

De sterkste punten van dit bedrijf vind ik het merk, de toegankelijkheid van de mensen en de algehele kwaliteit van de medewerkers.

Voor welke periode van je leven vind je BPM Company een goed bedrijf om bij te solliciteren?

Ik denk dat elk moment een goed moment is om te solliciteren bij BPM Company. Zolang je iemand bent die betrokken is en daarnaast gefocust is op leren en het juiste doen, dan ben je iemand die hier past.

Wat zijn de uitdagingen voor jou als adviseur van de Pega projecten?

De grootste uitdaging zit in het feit dat de verwachtingen soms te hoog zijn, wat het ‘stakeholdermanagement’ lastig maakt. Dit betekent dat een goed project soms toch teleurgestelde mensen achterlaat, alleen maar omdat de lat in eerste instantie te hoog lag. Gelukkig worden wij hier wel steeds beter in!

Wat was het beste team voor de projecten waarin je hebt gewerkt en waarom? Wat was er speciaal?

Mijn beste team was ‘Lego’. Dit kwam met name door de zeer hoge kwaliteit van de mensen in het team. Het werken in een dusdanig sterk team heeft geleid tot mooie projectresultaten, maar heeft me daarnaast ook een betere professional gemaakt.

Wat zijn de gebeurtenissen in een reguliere maand als BPM-medewerker?

We doen altijd wel iets aan leuke evenementen, bijvoorbeeld met zijn allen op wintersport in Oostenrijk of een BBQ met alle collega’s.

Hoe ziet een gewone, goede, en slechte werkdag eruit voor jou?

Een gewone dag voor mij bestaat vooral uit vergaderingen, veel schrijven van ‘requirements’ en analyses uitvoeren. De beste dagen zijn de dagen waarop we als team brainstormen over moeilijke problemen. De slechtste dagen zijn wanneer je nieuwe belangrijke ‘requirements’ krijgt, terwijl je al begonnen bent het implementeren.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: