Benieuwd hoe het is om als Pega Business Analist bij BPM Company te werken? Ontmoet Floris de Groot, onze Practice Lead BA & Lead Business Analist.

Carrièrepad

“Ik startte met een studie Financial Services Management, gevolgd door een Bachelor in Business Administration en een internationaal diploma in Business Analysis. Na mijn studies werkte ik als consultant op het gebied van procesoptimalisatie en later als generalist Business Analist om de kloof tussen Business & IT te overbruggen. Bijna vier jaar geleden begonnen BPM Company en inmiddels doorgegroeid naar Practice Lead en Lead Business Analist.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk als Pega-professional?

“De impact op het succes van projecten en daarmee de digitale transformatie van organisaties, vind ik geweldig. Ik breng verschillende belangen samen en vertaal strategische businessdoelen naar IT en operationele uitvoering. De combinatie van impact maken, business & IT verbinden en werken met vooruitstrevende en innovatieve software geeft mij veel voldoening.”

Ben je wel eens uitdagingen tegengekomen in jouw rol? En hoe heb jij deze overwonnen?

“Nou en of, waar zal ik beginnen? Uitdagingen genoeg op Pega-projecten, zoals tijdsdruk, onduidelijke prioriteiten en gebrek aan afstemming. Het is onder andere mijn taak om deze obstakels weg te nemen.

Succesfactoren vanuit eigen ervaring zijn:

  • Kwaliteit boven snelheid: Focus op kwaliteit voor een onderhoudbare en schaalbare applicatie.
  • Eén waarheid: Zorg dat alle partijen zich committeren aan hetzelfde portfolio en planning.
  • Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden: Beschrijf deze voorafgaand aan het project.
  • Gezamenlijk doel: Zorg voor een gemeenschappelijk begrip van het hogere doel.
  • De 5 frustraties van teamwerk: Begrip van deze theorie versterkt de samenwerking en het succes.

Om uitdagingen te overwinnen is actieve kennisdeling en sparren met gelijkgestemden cruciaal. Als consultant bij BPM Company ben je onderdeel van een groot netwerk van kennis en ervaring (lees: collectieve intelligentie). Dit is wat ons onderscheidt en als meerwaarde bieden aan onze klanten.”

Hoe belangrijk is voortdurende groei en vaardigheidsontwikkeling voor jou als senior Pega-professional?

“Continu leren is essentieel in het leven van een consultant. Bij BPM Company begrijpen we dat kennisdeling onmisbaar is als je relevant wilt blijven in een snel veranderende wereld. Bij BPM Company stimuleren en investeren we in kennisdeling voor de realisatie van persoonlijke ontwikkeling en ambities. Dit doen we door jaarlijks tien dagen beschikbaar te stellen voor het volgen van opleidingen en trainingen en het behalen van Pega-certificeringen.”

Waarom heb je gekozen voor BPM Company?

“Ik zocht een plek waar ik mijn kennis op het snijvlak van Business & IT kon versterken met een toekomstbestendig softwareplatform. De reputatie van BPM Company, de klanten, en de cultuur trokken me aan. Enerzijds extern het grote netwerk met toonaangevende klanten en anderzijds intern de familiaire sfeer met korte lijnen, maken het werken hier erg prettig. Je krijgt de kans om je ambities te realiseren en hebt inspraak in de projecten waaraan je deelneemt. En dan heb ik het nog niet gehad over de gave uitjes en activiteiten, zoals de jaarlijkse skitrip, potjes padel, en het Pega event in Las Vegas, die maken het extra leuk!”

Wil je ook jouw carrière starten of verder ontwikkelen als Pega Business Analist? BPM Company biedt een groeipad voor zowel starters als ervaren analisten. Bekijk onze vacatures en join the club!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: