In deze maandelijkse rubriek ‘interview met een collega’ vertelt een van onze consultants wat meer over zichzelf en over zijn werkzaamheden bij ons bedrijf. Deze week maak je kennis met Maarten Veger, Managing Consultant en Pega Lead System Architect bij BPM Company.

Wanneer ben je bij BPM Company begonnen en wat heeft je gemotiveerd hier te gaan werken?

Ik heb Business & IT gestudeerd aan de universiteit van Twente. In 2013 ben ik bij BPM Company begonnen dus ik werk hier inmiddels al een behoorlijke tijd met veel plezier. Ik weet nog dat ik destijds werd gemotiveerd door de bedrijfscultuur en de familiare sfeer die er heerst in de organisatie

Voor welke klanten heb je gewerkt?

Ik heb inmiddels voor een aantal verschillende klanten gewerkt, waaronder: Achmea, Rabobank en MKB Brandstof en DICTU/RIVM. Daarnaast heb ik ook ondersteund in een aantal (pre)sales-trajecten.

Hoe ondersteunt BPM Company jou bij je professionele ontwikkeling?

BPM Company heeft mij gedurende de gehele periode dat ik hier werk de kans gegeven om te groeien en mezelf te ontwikkelen. Dit gebeurt vooral door een op maat gemaakt ontwikkelplan en het bieden van ondersteuning bij zowel hard- als softskills ontwikkeling.

Hoe beoordeel je de balans tussen werk en privé?

De balans tussen werk en privé is voor mijn gevoel altijd erg goed geweest. Ik ben flexibel in het indelen van mijn werktijden en kan het daardoor ook goed combineren met ons gezin met jonge kinderen. Ook kies ik er bijvoorbeeld voor om tijdens het ‘spitsuur’ thuis te zijn en werk dan in de avond een gedeelte zodra de kinderen op bed liggen. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik iedere week in elk geval twee keer sport om mentaal en fysiek fit te blijven.

Wat zijn de sterkste punten van BPM Company?

De sterkste punten van BPM Company vind ik toch nog steeds de bedrijfscultuur en de persoonlijke benadering. Je wordt hier niet als een nummertje gezien maar echt als een individu, waardoor er veel meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Voor welke periode van je leven vind je BPM Company een goed bedrijf om bij te solliciteren?

Ik denk dat elke periode van je leven geschikt is om hier te beginnen. Het belangrijkste is dat je een passie hebt voor digitalisering.

Wat zijn de uitdagingen voor jou als adviseur van de Pega projecten?

De grootste uitdaging zit hem in het feit dat technische veranderingen vaak sneller gaan dan organisatorische en menselijke veranderingen. Dit zorgt ervoor dat de adoptie van de nieuwe applicatie en de gedragsveranderingen die daarbij horen soms uitdagend kunnen zijn om te implementeren.

Wat was het beste team waarin je hebt gewerkt en waarom?

Ik vind het moeilijk om hier maar één team te noemen. Wat ik het leukste vond aan elk team waar ik deel van uitmaakte, is dat er altijd ruimte was om fouten te maken en te leren van andere teamleden.

Welke activiteiten vinden er plaats in een reguliere maand als BPM-medewerker?

We hebben competence centers en verschillende Special Interest Groepen (SIG’s) waarin we aan interne kennisdeling doen en daarnaast op de hoogte blijven van andere professionele gebieden. Daarnaast is er natuurlijk de dagelijkse interactie met je projectcollega’s.

Hoe ziet een gewone werkdag eruit voor jou?

Een vaste dag omvat gewoonlijk:

  • Ontwikkeling
  • Sessies om de voortgang en afhankelijkheden te bespreken
  • Refinement om nieuw werk te bespreken met de business analist en product owner
  • Enkele (ad hoc) vergaderingen/samenwerksessies

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: