In deze rubriek ‘interview met een collega’ vertelt een collega wat meer over zichzelf en over zijn ervaring en persoonlijke ontwikkeling bij BPM Company. Maak deze keer kennis met Serge Smit, sinds 2014 is hij Pega Consultant bij BPM Company.

Wat is je opleidingsachtergrond? Wat heb je gestudeerd?

Business IT & Management aan de Hogeschool Utrecht.

Wanneer ben je bij BPM Company begonnen en wat heeft je gemotiveerd hier te gaan werken?

Ik ben in 2014 begonnen bij BPM Company als Pega System Architect, na een succesvol afstudeeronderzoek. Destijds trok de organisatie mij door een college die BPM Company gaf over Business Process Management en de mogelijkheden van Pega.  Het gaf mij direct een duidelijk beeld wat je met dit ontwikkelplatform kunt doen, en hoe het een verschil maakt voor organisaties. De cultuur en expertise (ervaren consultants in dienst) en de focus op mijn eigen ontwikkeling waren naar mijn idee ook doorslaggevend. Hierdoor zag ik een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen.

Hoe daag jij jezelf uit om jezelf te ontwikkelen en hoe ondersteunt BPM Company jou daarbij?

Ik vind het leuk om naast mijn focusgebied development ook andere taken op te pakken zoals het schrijven van user stories en het maken van ontwerpen. Dat is vrijwel altijd een samenspel met andere collega’s. BPM Company heeft intussen veel kennis opgebouwd door interne Special Interest Groups, waar je veel informatie kunt vinden.

Welke ambities heb jij die je wilt waarmaken als Pega-Specialist?

Daar werk ik nog aan. Ik wil uiteindelijk de volgende focusgebieden meenemen in mijn dagelijkse werkzaamheden: architectuur en ontwerp. Dit betekent dat ik in een beginfase of vroeg stadium betrokken wil zijn bij grotere onderwerpen. En daar een bijdrage leveren richting het team. Coaching van junior teamleden – ik krijg energie van het overdragen van ervaring en het helpen van anderen.

Voor welke klanten van BPM Company werk(te) je?

Momenteel bij LeasePlan, in het programma Next Generation Digital Architecture. Daar werk ik aan een Business Rule Engine welke wereldwijd ingezet gaat worden voor het leveren van LeasePlan services. Andere klanten waarvoor ik heb gewerkt: MN Services, DICTU, ING en Achmea.

Wat is het leukste aan je werk bij BPM Company?

Ik vind het heel leuk om het geleverde werk te presenteren aan de business, en ook betrokken te zijn bij de business implementatie. Dat zijn toch de mensen voor wie je het product bouwt, zij gaan ermee werken.

Wat zijn de uitdagingen voor jou als adviseur van de Pega projecten?

Er zijn altijd voldoende uitdagingen, zoals het soms “nee” moeten zeggen en dit dat goed te onderbouwen. Neem een upgrade, een klant heeft vaak belang bij het bijblijven bij de nieuwste versie. Soms kan het voorkomen dat een nieuwe versie van het platform bugs of wijzigingen bevat die impact hebben op de applicatie. Het is verstandig om dit in een vroeg stadium te onderzoeken, maar soms kan het helpen de upgrade een aantal sprints uit te stellen.

Wil jij net als Serge ook bouwen aan de toekomst met het Pega platform?

Neem contact met ons op en misschien word jij die nieuwe Pega expert! Kijk snel of er een match is met een van onze vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: