Oktay Bilal startte begin 2023 bij BPM Company als Trainee Pega Developer. In deze blog vertelt hij waarom hij heeft gekozen voor modelgedreven softwareontwikkeling in het algemeen en voor het platform van Pega in het bijzonder. Ook vertelt hij over zijn ervaringen bij BPM Company.

Low-code heeft de toekomst

Ik heb Computer Engineering gestudeerd in Turkije. Na mijn afstuderen ben ik in 2021 als front-end developer begonnen voor een marketingplatform met een vestiging in Istanbul. In april 2022 ben ik naar Nederland verhuisd en na verschillende banen te hebben gehad, besloot ik terug te keren naar programmeren. Dit keer koos ik niet voor de traditionele manier van programmeren, maar wilde ik leren werken met een modelgedreven platform. Steeds meer organisaties kiezen voor modelgedreven softwareontwikkeling, dat zie en hoor ik om me heen.

Warm welkom

In een oriënterende periode heb ik kennis gemaakt met het low-code platform van Mendix en het Power Platform van Microsoft. Maar toen ik kennismaakte met het Pega-platform, dacht ik: ja, dit is het! Zeg je Pega, dan zeg je al snel BPM Company. Ik nam contact op en werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Mijn eerste contacten waren met Sander van Suilichem, Talent Sourcer bij BPM Company, en Bram Agterberg, een van de senior Pega consultants. Ik heb ook meteen een sollicitatiegesprek gehad met LeasePlan, de organisatie waarvoor ik na mijn training ga werken. Iedereen was even behulpzaam en alle collega’s gaven me een welkom gevoel. Ik heb de stap gewaagd en ik heb nog geen moment spijt gehad.

Geweldige introductieperiode

Op 2 januari 2023 ben ik als trainee bij BPM Company aan de slag gegaan. Mijn introductieperiode was de beste die ik ooit heb gehad. Alles verliep soepel vanaf het begin. Na een maand training behaalde ik al mijn eerste certificaat, als Certified System Architect (CSA), en eind februari behaalde ik mijn tweede certificaat, als Certified Senior System Architect (CSSA). Na negen weken bij BPM werd ik al ingezet bij LeasePlan, wat enorm leuk is en waar ik veel leer. Bij BPM Company ben je omringd door ervaren ontwikkelaars die altijd bereid zijn om je te helpen. Daarnaast heb je verschillende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. En wat ik ook erg kan waarderen, zijn natuurlijk de vrijmibo’s.

Solliciteren waar jij je thuis voelt

Werken bij BPM Company is dus werken waar jij je thuis voelt. Wil jij ook onderdeel uitmaken van onze club gedreven en ambitieuze professionals? Zin in een traineeship bij BPM Company of ga je, net als Oktay, liever voor een learning-on-the-job experience? Bekijk de mogelijkheden op onze carrièresite, wij hebben altijd plaats voor enthousiast talent!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: