In de serie “De onverwachte reis van een Lead System Architect” vertelt onze collega Alona over haar reis om Pega Lead System Architect te worden. Vorige maand vertelde ze over de redenen achter dit besluit. In deze blog gaat ze dieper in op wat Pega zo speciaal maakt volgens haar en waarom ze heeft gekozen voor BPM Company.

De impact van technologie op ons dagelijks leven

Ik ben erg gefascineerd met de invloed die technologie heeft op ons dagelijks leven. Stel je voor: het is zeven uur s’ ochtends op een maandagochtend. Licht komt langzaam je kamer binnen, terwijl je in de verte de vogels hoort fluiten. Het ligt wordt met de minuut feller en het fluiten harder. Je staat op en gaat naar beneden. Terwijl je de trap afloopt gaat het licht automatisch aan. Eenmaal in je keuken ruik je de geur van verse koffie, waar op het aanrecht al een warme kop koffie op je staat te wachten. Met je kop koffie loop je naar de woonkamer, waar je gaat zitten om het laatste nieuws te lezen. Je hoeft je niet druk te maken om je ontbijt, want tijdens het lezen maakt je volledig geautomatiseerde keuken je ontbijt. Dankzij de smart home experience zien onze ochtenden er tegenwoordig heel anders uit. Het zijn dit soort ervaringen die de impact van technologie laten zien. Het blijft dan ook spannend om te zien hoe technologie ons dagelijks leven verbeteren. En deze technologieën zijn niet alleen: ook Pega heeft deze impact.

Ik was nog steeds aan het werk als Microsoft SharePoint Developer toen ik halverwege 2015 het gevoel kreeg dat ik meer voor de wereld kon betekenen. Dat niet alleen, maar ook dat ik dit zou willen brengen met de snelheid die tegenwoordig wordt verwacht. Ik had toen nog geen idee hoe ik dit wilde doen, dus begon ik met rondkijken. Ik heb toen allerlei opties bekeken, zoals specifieke business verticals, hulpmiddelen voor project management en andere technologieën. Eind december kreeg ik de suggestie van een collega om eens naar Pega te kijken. Deze suggestie bleek uiteindelijk het begin van een keerpunt in mijn carrière. In tegenstelling tot andere software ontwikkelplatformen geeft Pega je namelijk de smart home experience. Door mijn oneindige fascinatie voor de impact van technologie, was ik direct geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van Pega. Er waren drie specifieke Pega eigenschappen waar ik echt van onder de indruk was.

Ontwikkelsnelheid

Als eerste was ik onder de indruk van Pega’s ontwikkelsnelheid. Ik was verrast toen ik ontdekte dat een volledige implantatie van een eenvoudige integratie- of achtergrondproces met Pega slechts enkele uren duurt! Pega geeft IT-specialisten de tools om specifieke taken, die normaal dagen duren, in een paar uur te doen. Toen ik eenmaal van deze ontwikkelsnelheid wist, kon ik de kracht van Pega niet meer negeren.

Flexibiliteit

Ten tweede was ik ook erg onder de indruk van Pega’s flexibiliteit. In mijn rol als Microsoft SharePoint Developer wist ik dat het bedrijfsleven wendbaar is en dat het mijn taak is om in te spelen op de constant veranderende bedrijfsbehoeftes. Neem bijvoorbeeld Pega’s Case Designer. Case Designer verandert het modelproces door ‘drag & drop’, waardoor ontwikkelaars makkelijk fases, processen en vormen kunnen modelleren. Uit de Case Designer blijkt dat Pega is ontworpen met de behoefte van bedrijven voor flexibiliteit in het achterhoofd. Hierdoor is Pega het perfecte ontwikkelplatform om de impact te creëren die ik graag als developer wil maken.

Transparantie

Als laatste was ik ook onder de indruk van Pega’s vermogen om interacties tussen ontwikkelaars en klanten te verbeteren. De Case Designer is namelijk niet alleen een waardevolle tool voor Pega Architects. Ook voor klanten heeft de tool veel waarden, omdat klanten makkelijk de voortgang kunnen checken. Hierdoor creëert de Case Designer een omgeving voor effectieve communicatie, waardoor de transparantie tussen klant en ontwikkelaar omhoog gaat. Pega heeft dus waardevolle hulpmiddelen waarmee de miscommunicatie tussen klanten en ontwikkelaars tot een minimum kan worden beperkt. Iets waar ik echt van onder de indruk was.

 

De 3 reden waarom Pega speciaal is volgens Alona

De drie eigenschappen waar ik echt van onder de indruk was waren dus Pega’s ontwikkelsnelheid, flexibiliteit en transparantie. Ik denk dat het niet bij deze eigenschappen zal blijven, want Pega staat niet stil en blijft zich ontwikkelen. Nu ik aan het werk ben als Pega-specialist, kom ik steeds meer te weten over Pega. Een tool waar ik nu graag gebruik van maak is Pega Express. Pega Express helpt bedrijven om live te gaan met de eerste MLP in slechts 90 dagen. Iets wat in een snel veranderende wereld een groot pluspunt is! Pega is echt de toekomst.

De juiste Pega omgeving bij BPM Company

Zoals ik al eerder aangaf, wil ik graag impact maken in de wereld en dit doen met de snelheid die dat tegenwoordig vereist. Wat is de beste plek om dit te doen? Ik ben er van overtuigd dat dit bij een werkgever is waar je omringt bent met mensen die jouw passie delen. Mensen waarmee je ieder Pega onderwerp kunt bespreken en Pega kennis en inzichten mee kunt delen. Aan het begin van 2022 begon ik mijn zoektocht naar zo’n plek. Uiteindelijke vond ik deze plek na vele interviews en gesprekken met vertegenwoordigers van diverse bedrijven. Bij BPM Company vond ik een community van Pega-specialisten die elkaar constant aanmoedigen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Sinds september 2022 ben ik onderdeel van deze community van BPM Company en creëer ik impact als Pega-specialist.

Volgende keer vertel ik je welke drie uitdagingen je staan te wachten als je ook besluit om de switch naar Pega te maken. Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwsbrief, zo mis je nooit een blog. Tot de volgende keer!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: