In dit interview praten we verder met stagiair Jari. Jari is 26 jaar oud en is bezig met het afronden van zijn master Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Momenteel schrijft hij zijn thesis bij BPM Company. Meer weten over zijn afstudeeronderzoek? Lees dan hier deel 1 van het interview! 

Hoe ziet een gemiddelde dag als een research intern eruit?  

‘’Als research intern zien de dagen er voor mij nogal wisselvallig uit. Dit ligt ook voornamelijk aan de fase waarin je je bevindt. Allereerst ben je nog ontzettend zoekende naar het afbakenen van je onderwerp. Dan vinden er vele meetings plaats met zowel mijn begeleider vanuit de universiteit, als die van BPM Company. Op die manier probeer je ideeën uit te wisselen zodat je gezamenlijk tot een tof onderwerp kan komen dat voor alle partijen interessant is.   

De ene dag zit je dus op kantoor te werken en de andere dag werk ik op de universiteit aan mijn onderzoek. Het is fijn om af en toe met een groepje vrienden af te spreken op de universiteit om zo ook ideeën en lastige kwesties uit te wisselen met elkaar. 
Nu zit mijn veelal theoretische kant van het traject erop en ben ik van plan om van drie verschillende cases te observeren hoe zij te werk gaan. Het doel hiervan is om verder mijn model te kunnen valideren en om zo uiteindelijk een methode te ontwikkelen die toe te passen is binnen het bedrijf. De combinatie van het theoretische kader en best practices die in de cases (hopelijk) naar voren komen, zouden tot een mooie bruikbare methode moeten kunnen komen!’’ 

Hoe ervaar je de begeleiding tijdens je opdracht?  

‘’De begeleiding is top! Ik heb Bram als mijn begeleider en hij stuurt regelmatig een berichtje hoe het gaat. Verder kan ik altijd bij hem terecht wanneer ik vragen heb over ofwel het onderwerp, of voor mogelijke aanknopingspunten qua mensen die handig zijn om in gesprek mee te gaan. Daarnaast ben ik ook blij met de feedback die hij op mijn stukken geeft die ik inlever, waardoor het een mooi en transparant traject is. Buiten Bram om kan ik ook bij iedereen wel terecht. Ook met het plannen van interviews merk ik dat iedereen enthousiast is om eraan mee te kunnen werken, wat het erg fijn maakt.’’   

Wat vind je het leukste aan je afstudeeropdracht?  

‘’Het leukste aan mijn opdracht is dat ik daadwerkelijk bij de cases mee kan kijken om uit te vinden hoe de ontwikkelprocessen nou echt in elkaar steken. Nu het theoretische deel achter de rug is en ik een conceptueel model heb staan, geeft dat toch wel een boost om het in de praktijk hopelijk bruikbaar te kunnen maken. Dus ik ben erg benieuwd!’’ 

Wat heb je tot nu toe het meeste geleerd tijdens je afstudeerstage bij BPM Company? 

‘’Ik heb tot nu toe het meeste geleerd van de gesprekken met collega’s over hun ervaringen bij klanten. Dit is enorm waardevol om aan te horen. Er komt zoveel mensenkennis kijken bij het ontwikkelen van software voor bedrijven. Hierdoor merk je dat soft-skills eigenlijk nog wel veel belangrijker zijn dan het oog doet lijken. Veel klanten hebben geen idee wat ze eigenlijk willen en hoe ze het geïmplementeerd willen zien. Het is dus een lastige taak om die wensen van te klant goed te kunnen vertalen. Dat vind ik toch wel erg tof!’’ 

Wil jij net als Jari afstuderen bij BPM Company? Waar wacht je nog op? Join the club! We zijn altijd op zoek naar nieuwe en ambitieuze stagiairs.

 

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: