Technologie verandert sneller dan ooit tevoren en Pegasystems staat bekend om z’n voortrekkersrol. In deze blog duikt Sergei Kart, Lead System Architect bij BPM Company, in de unieke benadering van Pegasystems en wat het bedrijf tot toonaangevende speler in de BPM-sector heeft gemaakt.

Pega’s wortels in rule-based automatisering

In de snel veranderende technologiewereld van vandaag, onderscheidt Pegasystems zich als een leider in het aanpassen aan nieuwe softwaretrends. De aanpak van Pega voor het maken van software, geïnspireerd door oprichter Alan Trefler, is onderscheidend. Het bedrijf staat bekend om een sterke focus op klantbehoeften. Met zijn basis in rule-based automatisering is het een belangrijke speler op het gebied van Business Process Management (BPM). Hoe heeft deze aanpak bijgedragen aan Pega’s succes en wat betekent dit voor de toekomst van softwareontwikkeling?

De evolutie van het Pega-platform

Toen ik in 2017 begon met werken met het Pega-platform, was er veel commotie rondom microservices en clouddiensten. Het platform van Pega was destijds echter ontworpen als een monoliet, waarin tal van opkomende technologieën waren ingebed. Dit maakte het functioneren als een microserviceplatform bijna onmogelijk. Het was een omvangrijk en moeilijk te distribueren platform, vooral als je kijkt naar functies zoals zoeken, rapportage, besluitvormingsdiensten, clustertoepassingen en streaming, die sterk met elkaar gekoppeld zijn.

Doorlopende verbetering van Pega’s cloud-diensten

Pega was vastbesloten om aanzienlijke veranderingen door te voeren in hun systeem. Dat begon met de geleidelijke transformatie van het platform van een monolithisch ontwerp naar een microservice-architectuur. Tegelijkertijd werkte Pega hard aan het voortdurend verbeteren van zijn clouddiensten om zo te voldoen aan de eisen van de moderne wereld en de kwaliteit van hun dienstverlening te garanderen. Deze transitie zorgde ervoor dat steeds meer klanten overstapten van on-premises opstellingen naar Pega’s clouddiensten.

Pega’s unieke aanpak van BPM-projecten

De aanpak van Pegasystems vereenvoudigt complexe workflows, waardoor effectief taakbeheer wordt gewaarborgd. Het gaat niet alleen om het automatiseren van processen; het gaat om het samenbrengen van alle operaties over diverse kanalen. Pega’s Voice AI en Messaging AI analyseren live klantinteracties, waardoor handmatig werk wordt verminderd en de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd.

Investering in low-code

Pegasystems heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het ontwikkelen van zijn low-codeplatform, waarmee het zich als marktleider heeft gepositioneerd. Deze investeringen maken digitale transformatie toegankelijker en sneller voor veel organisaties. Dat is essentieel voor het behoud van hun marktleiderschap. Een voorbeeld van deze succesvolle transformatie is de Pega App Studio, die minder technisch onderlegde ontwikkelaars – bekend als citizen developers – helpt. Met elke nieuwe release biedt de Pega App Studio meer mogelijkheden voor deze categorie ontwikkelaars.

Integratie van AI: Pega’s antwoord op marktveranderingen

Pega’s vermogen om snel in te spelen op belangrijke marktontwikkelingen blijkt wel uit hun recente innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie. Met de lancering van Pega Infinity ’23 heeft Pega een indrukwekkende stap gezet in de wereld van AI. Als directe reactie op de recente explosieve groei en populariteit van GenAI-toepassingen kwam Pega al snel met twintig nieuwe AI-tools. Dit benadrukt de wendbaarheid en het aanpassingsvermogen van Pega en de toewijding om voorop te lopen in technologische transformatie. Door deze nieuwe AI-functies toegankelijker te maken, zelfs voor mensen zonder uitgebreide programmeerkennis, versterkt Pega’s positie als marktleider.

Sluit je aan bij BPM Company

Wil jij net als Sergei je grenzen verleggen, je IT-talent ontdekken en impact maken bij toonaangevende organisaties? Als je proactief, kritisch en gedreven bent, nodigen we je uit om je bij ons team aan te sluiten. Bij BPM Company wachten er spannende kansen op je. Bekijk onze vacatures en solliciteer snel.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: