Je bent nooit te oud om te leren vinden we bij BPM Company. Ook veel (young) professionals in de huidige markt worden sterk gedreven door persoonlijke ontwikkeling en de doorgroeimogelijkheden die een bedrijf kan bieden. Uitdagingen en het gevoel van persoonlijke ontwikkeling worden veelal als de grote satisfiers genoemd als het aankomt op het vinden van een werkplek.

Dit is iets waar we bij BPM Company dan ook veel aandacht aan besteden. Dit doen we door structureel de ontwikkeling van de werknemers te monitoren met de intentie om ze naar een hoger niveau te begeleiden. Zo ondervonden ook Bram Agterberg, Maarten Veger en Serge Smit. In deze blog vertellen zij over de ontwikkeling die zij binnen BPM Company en hun vakgebied hebben doorgemaakt.

Opleiden tot Pega expert

BPM Company is al jaren de autoriteit op het gebied van Pega. Er wordt daarom veel nadruk gelegd op het opleidingstraject, kennisdeling en alle werknemers krijgen een opleidingsurenbudget die ze mogen inzetten ten behoeve van hun eigen ontwikkeling. Daarnaast worden nieuwe medewerkers actief begeleid door senior professionals met als resultaat dat BPM Company mensen weet op te leiden tot de ultieme Pega expert.

Maarten: “Toen ik in 2013 in dienst kwam was ik een beginnend Pega-ontwikkelaar met ongeveer 3 jaar ervaring. In deze drie jaar heb ik één Pega-project gedaan dus alle ervaringen over hoe dingen binnen zo’n project werken, waren hierop gebaseerd. Inmiddels kan ik daar 4 klanten en meerdere projecten per klant bij optellen. Het kijken in verschillende keukens is erg leerzaam en je loopt tegen tal van uitdagingen aan. Dit stelt me in staat om andere klanten te helpen met mijn ervaringen uit het verleden. Op deze manier kan ik het proces vaak versnellen. BPM Company heeft me vanaf het begin begeleid en ondersteund in het certificeren tot Pega Lead System Architect. Daarnaast heb ik de juiste projectrollen kunnen uitvoeren om verder te groeien in mijn rol.”

Bram:“Twee jaar geleden kwam ik als trainee zonder echte werkervaring binnen bij BPM Company. De eerste paar maanden was het uiteraard wat zoeken als startende Pega professional. Door het opleidingstraject dat BPM Company mij geboden heeft gedurende de eerste maanden van mijn werkzame carrière ben ik binnen het eerste jaar van trainee doorgegroeid naar System Architect. Uiteraard sta ik nog wel voor technische uitdagingen met Pega, maar door de handvatten die BPM Company mij tijdens de opleiding en begeleiding geboden heeft ben ik meer en meer in staat deze problemen zelf op te lossen. Daarnaast is er intern altijd voldoende ruimte om feedback te vragen van collega’s en zo verder te leren.”

Serge:“Toen ik binnenkwam bij BPM Company was ik net klaar met mijn studie Business IT & Management. Ik heb destijds bewust gekozen voor de rol van Pega Developer. Dat begon met het behalen van de benodigde certificeringen (CSA, CSSA). Hierin werd ik goed begeleid door senior collega’s, waar ik met vragen terecht kon. Daarna heb ik mijzelf via “learning-on-the-job” steeds verder kunnen specialiseren, dat komt denk ik vooral door de verschillende klantomgevingen waarbinnen ik heb kunnen bijdragen en de verschillende ervaringen en indrukken die ik opgedaan. Door deze ervaringen intern met collega’s weer uit te wisselen heb ik een breed beeld kunnen opbouwen”

Talent management

De sterke focus op het ontwikkelen en laten doorgroeien van de werknemers bij BPM Company heeft geleid tot de invoering van een nieuw talentmanagement systeem. Door middel van dit systeem wordt richting en focus gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Het biedt hen de benodigde handvatten om zelf hun ontwikkelreis uit te kunnen stippelen op het gebied van zowel de hard als soft skills, waarbij ‘the sky, the limit is’.

Zodra de werknemers richting hebben gegeven aan hun ontwikkeling, zullen zij actief worden begeleid door de leidinggevende middels structurele 1 op 1 gesprekken. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat onze collega’s zichzelf onbegrensd kunnen doorontwikkelen.

Bram: “Ook als je extra kennis of ervaringen op wilt doen naast Pega dan zijn daar mogelijkheden voor. Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van je softskills, maandelijkse feedback van je manager, de kennissessies die georganiseerd worden of extra studiemogelijkheden.”

Maarten: “Naast het reguliere projectwerk ben ik ook veel betrokken geweest bij andere initiatieven binnen BPM Company. Zo heb ik vaak presentaties gegeven op hogescholen en universiteiten over de mogelijkheden van het Pega platform. Dit vind ik altijd erg leuk om te doen en geeft me veel energie. Ik merk dat ik dit verhaal al veel makkelijker vertel dan de 1e keer. Daarnaast heb ik ook ondersteund in een aantal presalestrajecten met potentiële klanten. Het geven van een demo in een commerciële setting is wel even wat anders dan een demo in de projectcontext.”

Dienstverlening van hoge kwaliteit

Door ons binnen BPM Company te richten op de zelfontplooiing van onze werknemers en hun motivatie om door te groeien, zorgen we dat onze dienstverlening van hoge kwaliteit kan blijven. Hierbij wordt de focus gelegd op zowel de persoonlijke kwaliteiten als ook de wensen van de collega zelf. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om het beste uit elkaar te halen. Samen krijgen we immers meer voor elkaar en kunnen we elkaar tot grote hoogtes stuwen.

Maarten: “De laatste jaren ben ik binnen BPM Company ook actief geworden rondom het delen van kennis en ervaring onder collega’s. Dit is leuk om te doen en we kijken elke keer weer hoe we dit verder kunnen verbeteren. En sinds een goed jaar ben ik ook managing consultant, wat betekent dat ik leidinggevende ben van een aantal collega’s en ze begeleid in hun groeipad. Erg leuk en uitdagend om te doen. Daarnaast hou ik me vanuit die rol ook bezig met managementactiviteiten om het bedrijf verder te verbeteren. Kort samengevat heb ik me goed kunnen ontwikkelen de afgelopen 8 jaar en wil ik dat ook blijven doen. Ik ben erg blij met de persoonlijke aandacht en begeleiding hierbij van BPM Company.”

Persoonlijk Kompas

Bij BPM Company maken we gebruik van een persoonlijk kompas. Zoals een kompas richting geeft aan een reis, geeft het persoonlijke kompas richting aan de ontwikkelreis van onze collega’s. Het biedt onze medewerkers een gedegen fundament van waaruit ze zichzelf gestructureerd naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen.

Serge: “Onlangs heb ik nieuwe leerdoelen gesteld om door te groeien in de richting van de solution architectuur. Dit is mijn ambitie. Om dit te bereiken heb ik een persoonlijk stappenplan opgesteld. Daarin staan bijvoorbeeld short-term opdrachten waarmee ik specifieke skills kan ontwikkelen. Deze probeer ik dan toe te passen op opdracht bij de klant.”

Bram: “Als je gemotiveerd bent en wilt leren binnen BPM Company dan zijn daar goede mogelijkheden voor. Als gevolg van dit alles hoop ik ergens in de komende maanden weer een stap in mijn ontwikkeling te kunnen zetten.”

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: