Ik blijf in Nederland”, dit besloot Alona op 24 juni 2022, vier maanden nadat de oorlog in was Oekraïne begonnen. Dit was voor haar geen makkelijk besluit, maar bleek achteraf het begin van een nieuw avontuur. Met als doel het behalen van het Pega Lead System Architect Certificaat hier bij BPM Company. In deze eerste blog vertelt ze meer over zichzelf, dit besluit en hoe ze bij ons terecht is gekomen.

“Het leven kent geen problemen. Ieder probleem is een kans” 

– Alona Nadieieva (geinspireerd door Ichak Adizes)

Even voorstellen

Mijn naam is Alona Nadieieva en Pega is mijn professionele passie. Ik heb gedurende mijn carrière met verschillende technologieën gewerkt. Toch heeft alleen Pega mijn passie kunnen aanwakkeren, omdat Pega van iedere digitale transformatie een productieve en blije ervaring maakt.

Oorspronkelijk kom ik uit de stad Kherson in het zuiden van Oekraïne. Mocht je ooit de kans krijgen om de stad te bezoeken, dan zal de gastvrije stad je begroeten met warme zonnestralen. Het zal je een gevoel van mogelijkheden, diversiteit, waardering en passie geven. Het landschap van Kherson is vergelijkbaar met dat van Arnhem hier in Nederland, de stad waar ik momenteel woon. Het fascineert me nog steeds eindeloos dat ik aan de andere kant van Europa een lucht met dezelfde kleurtinten kan beleven.

De onverwachte wendingen van mijn carrière

Mijn carrière heeft door de jaren heen onverwachte wendingen genomen, zowel door verrassende ontdekkingen over mijzelf als door grote gebeurtenissen in de wereld. De uitdagingen die ik ben tegengekomen en heb overwonnen op mijn pad, heb ik omgezet in efficiënte inzichten voor mijn eigen professionele gereedschapskist. Ik zal deze inzichten met jou delen in deze reeks artikelen. Daarom nodig ik je uit om mee te gaan op mijn reis: vanaf het moment dat ik Pega ontdekte tot het worden van een Pega LSA. Ik hoop dat wanneer we aankomen bij het LSA-gedeelte van mijn reis, jij je eigen professionele gereedschapskist kunt verrijken met de inzichten die je uit deze reeks artikelen haalt.

Carrièreoverzicht van Alona

Het ontdekken van mijn passie voor Pega

Veel mensen beweren dat je veel verschillende dingen moet proberen voordat je echt weet wat je leuk vindt. Tot mijn grote verrassing, gaf mijn omgeving me hier dagelijks aanwijzingen over. De regio waar ik vandaan kom, de Kherson regio, heeft een overvloed van velden met verschillende gewassen. Stel je voor: een lange weg omgeven met eindeloze velden graan, zonnebloemen, watermeloenen, druiven en zelf perzikbomen. Ieder veld is beeldschoon en biedt een unieke ervaring. Tot welk veld jij je aangetrokken voelt, is voor iedereen anders. Vaak is het er slechts een van deze veld en in sommige gevallen enkelen. Persoonlijk, vind ik een wandeling door het veld met perzikbomen het aantrekkelijkst, vooral als de takken laag hangen door de rijpe perziken.

Hetzelfde idee is ook van toepassing op mijn carrière. Ik ben mijn carrière begonnen als een Microsoft .NET Developer. Dit was de eerste technologie die ik heb geleerd. Ik heb altijd gedacht dat mijn carrière in het teken zou staan van dit pakket. Een gewaagde uitspraak, eentje waar ik later ook op zou terugkomen. Na acht jaar realiseerde ik me namelijk dat ik niet meer enthousiast werd van dit werk. Ik heb toen andere dingen geprobeerd, zoals SharePoint, Python en zelfs de Quality Assurance rol. Ook dit was niet waar ik naar op zoek was. Ik heb mijn zoektocht toen voortgezet en een paar maanden later ontdekte ik Pega. Ik wist toen nog niet zeker of ik aan een carrière in Pega wilde beginnen, maar ik wilde er zeker meer over te weten komen. Dat is inmiddels zes jaar geleden. Tot nu toe is het een spannende ontdekkingstocht geweest en er zijn nog vele avonturen te beleven!

Twee lessen om rekening mee te houden

Mijn ontdekkingstocht door de wereld van Pega heeft me aangezet tot het verder ontwikkelen van mijn professionele gereedschapskist met hulpmiddelen die mijn professionele leven efficiënter maken. De inzichten die ik zes jaar geleden heb opgedaan waren de eerste hulpmiddelen die ik heb toegevoegd aan mijn gereedschapskist:

  1. Wees nieuwsgierig. Verdiep je niet in de eerste de besten, maar ontdek wat de andere velden in jouw omgeving te bieden hebben.
  2. Wees flexibel. De wereld verandert, net zoals jij dat zult doen.

Denk er eens over na: als ik deze twee lessen jaren geleden had geweten, had ik de eerste zeven jaar van mijn carrière veel enthousiaster en productiever kunnen zijn. Dus mijn advies aan jou: wees nieuwsgierig en wees flexibel! De komende maanden zal ik je meer van mijn ervaringen vertellen en mijn reis om Pega Lead System Architect (LSA) te worden met je delen.

In de volgende blog vertel ik je wat Pega zo uniek maakt voor mij en welke uitdagingen op je staan te wachten als je besluit om de switch naar Pega te maken. Blijf op de hoogte door je in te schrijven. Tot dan een veel succes met je eigen journey!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: