Creatief brainstormen met je klant tot laat in de avond, tussendoor pizza eten en vooral diezelfde klant overtuigen van de mogelijkheden die artificial intelligence biedt. Dat klinkt niet echt als een doorsnee IT-baan. Toch is het voor Vincent van der Bijl, consultant bij BPM Company, een van de vele mogelijkheden die werken bij BPM Company hem biedt.

Vincents achtergrond ligt in de financiële sector, maar de IT-wereld heeft hem altijd al getrokken. Zo leerde hij zichzelf tijdens zijn studie programmeren en kwam hij er gaandeweg steeds meer achter dat zijn passie bij de innovatieve techniek ligt. Een passie die hem bij BPM Company heeft gebracht. Hier werkt hij nu met de low code software van Pega. “Dit is niet alleen programmeren, maar puzzelen, configureren en programmeren ineen. Het bij elkaar zoeken van de juiste bouwstenen tot je de beste oplossing hebt gevonden,” licht Vincent toe.

Direct toepasbare artificial intelligence

De kracht van Pega is hun BPM-software, maar de laatste jaren zetten zij ook steeds meer in op innovatieve technieken. Direct toepasbare artificial intelligence (AI) is daar een mooi voorbeeld van. Vincent was dan ook erg enthousiast toen hij een AI-project voor een klant kon uitvoeren: “Daar heb ik wel eerst hard voor moeten werken. Mijn doorzettingsvermogen werd beloond en al na een paar maanden bij BPM Company kreeg ik die kans. Dat vertrouwen én de vrijheid die ik in dit project krijg, waardeer ik enorm.

Stap één in dit project was het doorgronden van het bedrijf. Jezelf bekend maken met hun processen, data en natuurlijk de huidige Pega-applicatie. Daarna werd pas het écht interessant. Hoe zorg je er namelijk voor dat je samen met de klant een AI use case creëert die direct toegevoegde waarde heeft? En waar iedereen achter staat? Dit laatste is cruciaal om zo’n project tot een succes te maken. Na het kennismaken met de business is daarom een brainstormsessie georganiseerd mét de directie. “Dat was heel gaaf om te doen,” vertelt Vincent. “Omdat het managementteam aanwezig was, kon ik ze niet alleen overtuigen van de kansen van AI, maar ook het project borgen. Het was mooi om te zien dat hun enthousiasme gedurende de avond groeide. Ze werden zelfs zo enthousiast dat we tot laat in de avond met een pizzaatje erbij zijn doorgegaan om alle ideeën op tafel te krijgen.

Kiezen uit 160 ideeën

Uit deze sessie volgden 160 ideeën die allemaal een bestaand probleem van de klant oplosten. Een belangrijke voorwaarde, want alleen zo kun je met kunstmatige intelligentie direct waarde toevoegen. Nu is het implementeren van 160 ideeën natuurlijk niet realistisch.

De kunst was dan ook te komen tot een use case die met zo min mogelijk effort zoveel mogelijk waarde toevoegt. Daarom zijn alle ideeën op twee punten getoetst: business value en technische haalbaarheid. De toets op business value lag bij de klant, de technische haalbaarheid nam Vincent voor zijn rekening. Drie voorwaarden waren hierbij belangrijk. Allereerst moest de benodigde data aanwezig zijn, het scenario moest binnen de huidige Pega-applicatie passen en – niet geheel onbelangrijk – het idee moet ook technisch haalbaar zijn.

En precies op dit punt zit het project nu. De toetsing is afgerond en uit alle use cases wordt de winnaar gekozen. Daarna is het tijd voor de volgende fase: de case daadwerkelijk implementeren. Al met al een innovatief project dat illustratief is voor werken bij BPM Company. Vincent: “Het is heerlijk werken op het snijvlak van business en techniek, met projecten waar alles in zit: vrijheid, verantwoordelijkheid en innovativiteit. Dat maakt dan ook dat ik nog geen dag spijt heb gehad van mijn keuze voor BPM Company.

Wil jij weten hoe dit er precies uitziet of ben je benieuwd naar de kansen bij BPM Company? Kijk dan snel bij onze vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: