Als je kiest voor een nieuwe uitdaging bij BPM Company, kies je voor een dynamische omgeving waarin je een mooie groei kunt doormaken als Pega-specialist. Dankzij het unieke mentorprogramma van BPM Company groei je niet alleen als Pega-specialist, maar maak je ook een mooie persoonlijke ontwikkeling door. In deze blog vertelt René van Seuren, Senior BPM architect bij BPM Company, meer over het mentorprogramma.

Betere mentor

Ik ben inhoudelijk verantwoordelijk voor het interne mentorprogramma binnen BPM Company. Zelf heb ik het programma nooit doorlopen, want toen ik bijna tien jaar geleden bij BPM Company binnenkwam, had ik al lange ervaring als senior consultant. Toch heeft het programma mij persoonlijk ook geholpen om een aantal dingen weer scherp te krijgen. Wat zijn belangrijke topics in het Pega-platform? Hoe zwaar wegen bepaalde zaken ten opzichte van elkaar? Daar goed over nadenken, heeft me wel geholpen een betere mentor te zijn.

De kracht van één-op-één-begeleiding

Als mentor binnen BPM Company speel ik een actieve rol in de ontwikkeling van onze junior collega’s binnen het domein van Pega. Het proces begint met een gedetailleerd assessment. In deze fase vragen we de mentee om een zelfevaluatie uit te voeren. Hierbij beoordelen zij hun eigen kennisniveau van verschillende onderwerpen binnen Pega, variërend van ‘geen kennis’ of ‘theoretische kennis’ tot ‘deskundig’. Vervolgens wordt deze zelfbeoordeling aangevuld met inzichten van zowel de mentor als een onafhankelijke assessor, die samen met de mentee een gesprek aangaan. We focussen hierbij op de onderwerpen waarop de mentee aangeeft heel sterk of juist zwak te zijn. Dit om te zien of onze beoordeling overeenkomt met de zelfevaluatie van de mentee. Op deze manier kunnen we een goed beeld vormen van de werkelijke kennis en vaardigheden, en bepalen welke gebieden extra aandacht nodig hebben en kunnen we een persoonlijk ontwikkelpad creëren.

Maatwerk in mentorship

We hebben een scala aan hulpmiddelen om de groei van de mentee te ondersteunen. Dit kan variëren van specifieke trainingen van de Pega-Academy, tot het voeren van gesprekken met collega’s die ervaring hebben met bepaalde aspecten van Pega. Ook kunnen we praktische oefeningen aanbieden, en waar nodig, kan de mentor persoonlijke uitleg en begeleiding geven. Door diverse informatiebronnen in te zetten kan de mentee heel effectief en efficiënt zijn of haar kennisniveau verhogen.

Voortdurende evaluatie en groei

Ons mentorprogramma kent een systematische aanpak van monitoring en evaluatie. We plannen maandelijkse voortgangsgesprekken om de ontwikkeling van de mentee nauwlettend te volgen. Deze gestructureerde gesprekken bieden zowel de mentor als de mentee de kans om de voortgang te bespreken en waar nodig bij te sturen. Na een half jaar herhalen we het initiële assessment om de groei en ontwikkeling van de mentee te evalueren. Dat doen we elk half jaar, met als uiteindelijk doel dat de mentee na twee jaar een bepaald competentieniveau heeft bereikt. Zo ontwikkelt hij of zij zich tot een senior ontwikkelaar die in staat is om zelfstandig bij een klant te werken.

Flexibiliteit in het mentorprogramma

Onze aanpak is heel gestructureerd, maar tegelijkertijd zijn we flexibel. Het programma kan worden aangepast aan de individuele behoeften en voortgang van de mentee. Als een junior collega onvoldoende groei laat zien, kunnen we het mentorprogramme intensiveren. We bespreken dan de specifieke uitdagingen waar de mentee tegenaan loopt frequenter en zoeken naar manieren om hem of haar nog beter te ondersteunen en te helpen. Zo kijken we steeds naar de unieke behoeften van elke mentee.

Unieke begeleiding: Het doel van het mentorprogramma

Bij BPM Company gaan we een stap verder dan andere consultancybedrijven. Naast een talentmanager of leidinggevende die verantwoordelijk is voor loopbaanontwikkeling en jaarbeoordelingen, biedt ons mentorprogramma iets extra’s. Dit programma is specifiek ontworpen om de groei in senioriteit te faciliteren en te monitoren, boven op de Pega CSSA-certificering. De kern van het mentorprogramma is de unieke één-op-één begeleiding. Elke mentee wordt gekoppeld aan een inhoudelijk senior collega. Deze mentor deelt specifieke, inhoudelijke (Pega-)kennis en vaardigheden, met als doel de mentee te ontwikkelen tot een volwaardige senior ontwikkelaar. Dit traject stelt onze junior collega’s in staat om zich te verdiepen in complexere aspecten van Pega en hun competenties uit te breiden zodat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen worden ingezet bij een klant. Het doel is niet alleen de technische vaardigheden van onze medewerkers te ontwikkelen, maar ook hun senioriteitsniveau te verhogen. Zo worden ze echte leiders in hun vakgebied.

Is een carrière bij BPM Company iets voor jou?

Ben je geïnspireerd geraakt door dit verhaal en zie je jezelf wel uitgroeien tot goeroe binnen het dynamische veld van Pega? Geïnteresseerd in een bedrijf dat niet alleen investeert in jouw vaardigheden, maar ook in wie jij bent als persoon? BPM Company biedt je de kans om je IT-talent te ontdekken en impact te maken bij toonaangevende organisaties. Ben je proactief, kritisch en gedreven? Sluit je dan aan bij ons team en ontdek de spannende mogelijkheden die op je wachten. Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: