In de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart zetten wij enkele van onze vrouwelijke Pega-ontwikkelaars in de spotlight. Wij vroegen vijf van hen naar hun carrière, werken bij BPM Company en het ontwikkelen met Pega.

Het thema dit jaar is “Inspire Inclusion”. Hoe geef jij hier vorm aan in je werk als Pega-specialist?

Sabrine: “Als vrouwelijke Business Analist werk ik zij aan zij met een getalenteerde vrouwelijke developer en een toegewijde vrouwelijke tester. Samen navigeren we door uitdagingen, delen we inzichten en stuwen we onze projecten vooruit met expertise en toewijding. Maar het is belangrijk om te benadrukken dat ons succes niet alleen aan ons geslacht wordt toegeschreven; het is de gezamenlijke inspanning van elk individu in ons diverse team. Toch is het waardevol om dit ook te delen met andere vrouwen. Als vrouwen begrijpen we de uitdagingen en overwinningen die bij ons vakgebied komen kijken. Samen inspireren we niet alleen elkaar, maar ook andere vrouwen die hun plek opeisen in deze branche.

Hoewel ons huidige project obstakels met zich meebrengt, blijft ons teamwork standvastig. We praten goed met elkaar en plannen regelmatig kantoordagen in om ervoor te zorgen dat we goed op elkaar zijn afgestemd en toegankelijk zijn. Bovendien verwelkomt iedereen in ons team feedback openlijk. Hierdoor ontstaat een omgeving van wederzijds respect en samenwerking, waarbij de bijdragen van iedereen worden gewaardeerd en gevierd, ongeacht geslacht.”

Wat is het leukste aan werken bij BPM Company?

Annemiek: “Ik ben heel blij dat ik via BPM Company de kans krijg om me te specialiseren als Pega System Architect. Er is veel Pega kennis aanwezig binnen het bedrijf en er staat altijd wel een collega klaar om een van je vragen te beantwoorden of te helpen. Ook de focus op kwaliteit en de mogelijkheid om in verschillende branches te werken spreekt mij erg aan. Verder worden er veel gezellige (in)formele activiteiten georganiseerd. Doordat we een internationaal bedrijf zijn, kom je ook in aanraking met verschillende culturen. Kortom, de combinatie van professionele groei, leuke collega’s, een levendige cultuur en focus op kwaliteit maakt dat ik bij BPM Company goed op mijn plek zit.”

Wat trok je aan tot BPM Company en het werken met Pega?

Alona: “Efficiëntie, daadkracht en wederzijds respect zijn voor mij belangrijke eisen in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Bij BPM Company had ik direct het gevoel dat dit goed zat, de match was er 100%. Ik werk nu ruim anderhalf jaar bij BPM Company. In die tijd heb ik ontdekt dat BPM Company nog veel meer biedt dan deze drie punten. Het belangrijkste is dat ik mij gehoord voel. Nooit eerder had ik gedacht dat dit zo’n groot effect op mij zou hebben en mij veel productiever zou maken.”

Marloes: “Ik werk nu al een paar jaar met Pega, omdat het een erg krachtig low-code platform is. Het kan aan de meest uiteenlopende business requirements voldoen en je kunt in vrij korte tijd applicaties bouwen. Persoonlijk spreekt de manier waarop BPM Company investeert in de kennis van haar mensen mij erg aan. Je bent nooit klaar met leren. Bij BPM Company krijg ik alle tools en contacten om mijzelf elke dag weer maximaal te kunnen ontwikkelen.”

Welke prestatie of project in je carrière ben je het trotst op?

Rebecca: “Ik ben trots op de steile leercurve die ik het afgelopen jaar bij BPM heb doorgemaakt. Vorig jaar ben ik mijn carrière begonnen in de BPM Company Academy, als Pega System Architect in opleiding. Met een achtergrond in sociale wetenschappen was het niet altijd makkelijk om me aan te passen aan de meer technische omgeving. In de loop van het jaar ben ik uitgegroeid tot een volwaardig lid van mijn team bij de NWB. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan, waardoor ik nu veel toegevoegde waarde kan leveren voor de klant.”

Join the team

Wil jij net zoals een van onze vrouwelijke Pega-ontwikkelaars aan de slag met Pega? Bekijk dan onze vacatures. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: