In de aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart zetten wij enkele van onze vrouwelijke Pega-ontwikkelaars in de spotlight. Wij vroegen zes van hen naar hun carrière, werken bij BPM Company en het ontwikkelen met Pega.

Wat is het leukste aan werken bij BPM Company?

Laura Popovici: “Ik heb niet een favoriet stuk, ik vind het leuk om onderdeel te zijn van BPM Company. Er zijn veel leer- en ontwikkelkansen, voor zowel hard als soft skills. Verder spreekt het werken als consultant mij ook erg aan. Doordat BPM Company verschillende klanten heeft, kunnen we onderling veel kennis met elkaar uitwisselen. Zo kunnen we bijvoorbeeld veel leren van elkaars ervaringen bij projecten. Dit is bovenop alle leermogelijkheden die al aanwezig zijn bij een specifiek project. Naast al deze aspecten van professionele ontwikkeling, hebben we ook veel leuke events en activiteiten en zijn we een internationaal bedrijf! Iedereen is aardig, leuk, behulpzaam en staat open voor inspirerende ideeën.”

Quote Pega Ontwikkelaar Laura: "Iedereen bij BPM Company is aardig, leuk, behulpzaam en staat open voor inspirerende ideeën."

Waar ben je het trotst op in je carrière tot nu toe?

Ezgi Deveci: “Een van de dingen waar ik het trotst op ben, is dat ik als vrouw werk in de IT-sector. Ik weet dan ook met heel mijn hart en ziel dat mijn werk niets met mijn geslacht te maken heeft. Ik koester deze gedachten heel erg en geloof dat de wereld een betere plek kan zijn als iedereen zijn vooroordelen zou kunnen doorbreken. Om dit doel te bereiken, probeer ik zelf iedere dag mijn best te doen in mijn werk. Laten we samen van de wereld een betere plek maken zonder vooroordelen.”

Karen Messchendorp:  “Ik werk al 28 jaar in de ICT, waarvan de laatste 10 jaar bij BPM Company als Pega Business Analist. Een van de projecten waar ik het trotst op ben, is de implementatie van Apple Pay bij de Volksbank. Waar andere banken al een paar jaar Apple Pay aanbieden aan hun klanten, begon Volksbank halverwege 2021 met het ontwerpen van het proces. De reden waarom ik dit project zo leuk vond, is dat we met vijf verschillende teams aan het project hebben gewerkt. Ieder team had zijn eigen discipline, maar de samenwerking tussen de teams was goed. Mijn Pega team heeft gewerkt aan de kernonderdelen van het proces. Veel klanten waren erg blij dat ze eindelijk konden betalen met Apple Pay toen het project live ging in 2022. Verder is het natuurlijk ook ontzettend gaaf dat ik de resultaten van het project op mijn eigen Apple apparaten terug kan zien.”

Wat trok je aan tot BPM Company en het werken met Pega?

Alona Nadieieva: “Efficiëntie, daadkracht en wederzijds respect zijn voor mij belangrijke eisen in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Bij BPM Company had ik direct het gevoel dat dit goed zat, de match was er 100%. Ik werk nu ruim zes maanden bij BPM Company. In die tijd heb ik ontdekt dat BPM Company nog veel meer biedt dan deze drie punten. Het belangrijkste is dat ik mij gehoord voel. Nooit eerder had ik gedacht dat dit zo’n groot effect op mij zou hebben en mij veel productiever zou maken.”

Marloes Lof: “Ik werk nu al een paar jaar met Pega, omdat het een erg krachtig low-code platform is. Het kan aan de meest uiteenlopende business requirements voldoen en je kunt in vrij korte tijd applicaties bouwen. Persoonlijk spreekt de manier waarop BPM Company investeert in de kennis van haar mensen mij erg aan. Je bent nooit klaar met leren. Bij BPM Company krijg ik alle tools en contacten om mijzelf elke dag weer maximaal te kunnen ontwikkelen.”

Quote Lisa: “BPM Company heeft mij enorm geholpen tijdens de voorbereidingen van mijn Systeem Architect examen.”

Wat zijn je doelen voor de komende maanden/jaren?

Lisa Permatasari: “Ik heb zes jaar werkervaring met Pega, waarbij ik het grootste deel van mijn carrière heb gewerkt als Pega Business Analist. Het was een erg leuke en uitdagende rol, maar ik wilde mijn technische vaardigheden en kennis verder ontwikkelen. Naarmate mijn nieuwsgierigheid naar de technische kant van Pega toenam, daagde ik mijzelf uit om met behulp van BPM Company de overstap te maken naar Pega System Architect. Een van de dingen die ik deed om dit te doen, was mezelf betrekken bij defectonderzoeken en reparaties. Uiteindelijk heb ik het Systeem Architect examen gedaan. Ik werk nu 1.5 jaar als Senior System Architect.

BPM Company heeft mij enorm geholpen tijdens mijn voorbereidingen voor het examen. Het bedrijf biedt meerdere Special Interest Groups (SIG’s) waar welke medewerker lid van kan worden en aan kan deelnemen. Dit moedigt mensen aan om hun kennis te delen en om bij te dragen aan interne applicatieontwikkelingen, om zichzelf en de collega’s te verbeteren. Daarnaast zijn alle collega’s, of ze nu van hetzelfde project zijn of niet, ook erg vriendelijk en behulpzaam. Dit helpt mij, en ik denk vele anderen, echt om aanzienlijk te groeien als Pega Senior System Architect.

Momenteel kijk ik ernaar uit om mijn technische kennis en vaardigheden over Pega te verrijken door mijzelf bezig te houden met interne applicatieontwikkeling. Op de lange termijn ga ik de uitdaging aan om mijn Lead System Architect-certificeringen te halen.”

Wil jij net zoals een van onze vrouwelijke Pega-ontwikkelaars aan de slag met Pega? Bekijk dan onze vacatures. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste collega’s.

Benieuwd over werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: