Wat is detavast?

De term detavast is een samentrekking van detachering en een vast contract. Het is een soort detacheren met werving en selectie in één. De constructie bestaat een traditionele detacheringsperiode met (kosteloze) overname na een vooraf vastgestelde termijn. Als werknemer heb je meteen dezelfde arbeidsvoorwaarden alsof je in dienst bent en als werkgever loop je minder risico; je betaalt in eerste instantie alleen voor de uren die daadwerkelijk zijn gewerkt. Win-win.

Flexibiliteit met behoud van kennis

Een ander voordeel van een detavast is de flexibiliteit. Als werkgever heb je dus een langere termijn om een Pega specialist te beoordelen (en andersom) voordat er sprake is van een vast contract. Zowel overname als eventueel afscheid binnen de detacheringsperiode zijn daarbij kosteloos. Die flexibele schil is vooral interessant voor startups en scale ups die nu de flexibiliteit kunnen gebruiken, maar wel een kosteloze optie tot behoud van kennis uit de Pega Academy willen voor in de toekomst.

Minder risico, meer kans op succes

Het grootste voordeel van de constructie? Je hebt langer de tijd om te kijken of er een match is. Pas na de detacheringsperiode (vaak 6+ maanden) beslis je of je met elkaar door wil in een vast dienstverband waar je dat normaal gesproken al na 1 of 2 maanden moet bepalen. Dat kan vooral handig zijn wanneer je werkt aan projecten die dan ook wat langer duren, zoals app development met Pega. Zo weten zowel Pega developers als organisaties beter wat ze aan elkaar hebben – zonder risico.