Wat is low-code?

Low-code is een vorm van softwareontwikkeling waarbij men met grafische elementen nieuwe applicaties creëert. Er hoeven bij deze vorm van app development dus geen lange rijen vol programmeercodes geschreven te worden. Het wordt daarom ook wel no code genoemd. Voorgeprogrammeerde functies worden simpelweg in visuele blokken gegoten waardoor men vaak alleen met die blokken hoeft te schuiven om bestaande applicaties aan te passen of nieuwe apps te ontwikkelen.

Sneller & goedkoper ontwikkelproces

Het grootste voordeel van low-code is een versneld ontwikkelproces. Er hoeft immers minder code geschreven te worden. Ook kunnen er meerdere mensen aan de app werken en zijn er vanwege het codeloze karakter dus niet enkel meer programmeurs nodig. Bovendien wordt de kans op foutieve code verkleind. Dat zorgt er allemaal voor dat de ontwikkeling, implementatie en het beheer van maatwerk software goedkoper en sneller is uit te voeren.

Time-to-market is key

Die snelheid is cruciaal voor de bedrijfsvoering van vandaag de dag. Het digitale tijdperk is namelijk in volle gang. Alles gaat steeds sneller. Automatiseringen volgen elkaar in rap tempo op. Daarmee stijgen ook de wensen en eisen van personeel en klanten. Software met een korte time-to-market is essentieel om aan al die verwachtingen te kunnen (blijven) voldoen. Vandaag en morgen.

Software

Er is verscheidene low-code software op de markt waarmee men eenvoudig en snel apps kan laten bouwen. Gerenommeerde onderzoeks- en adviesbureaus als Forrester en Gartner merken Pegasystems aan als innovatief platform voor de ontwikkeling van CRM- en BPM-oplossingen.

Meer weten?

Meer weten over wat low-code precies is? Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw bedrijf, een training of één van onze vacatures? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.