Hoera! Wij vieren Jan-Jaaps 10-jarig werkjubileum! Een mijlpaal voor hem, maar ook voor BPM Company. Uiteraard is er veel verandert in deze tien jaar. Nieuwe collega’s en klanten, maar ook het werken met innovatieve software. In de rubriek “Werken bij BPM Company” lees je het interview met Jan-Jaap over zijn ervaring van de afgelopen 10 jaar.

“Hier wordt echt gekeken naar je kwaliteiten en interesse, zodat je aan projecten werkt waar je energie van krijgt en in je kracht staat.” – Jan-Jaap Zijlstra

Kun je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jan-Jaap Zijlstra, woon met mijn vrouw in Amersfoort en werk bij BPM Company als Pega Lead System Architect.

Hoe ben je bij BPM Company terechtgekomen?

10 jaar geleden werkte ik bij een Nederlandse organisatie wat (net als Pega) oplossingen bouwde met een software ontwikkelplatform. Pega liep hiermee toen in vergelijking al lichtjaren op voor qua technologie en innovatie. Vanuit mijn interesse in en ervaring met innovatieve technologieën, wilde ik daarom graag met Pega aan de slag en solliciteerde ik bij Pegasystems zelf. Bij deze baan moest ik alleen veel internationale reizen maken, waardoor dat jammerlijk genoeg geen match leek te zijn. Toen ik om die reden voor deze baan bedankten, kreeg ik van Eelco een belletje met de vraag of ik bij BPM Company wilde starten in een consultant- en detachering-rol. Hij had via Pegasystems de tip gekregen mij te benaderen. De rest is geschiedenis.

Hoe zag BPM Company er 10 jaar geleden uit?

Toen ik hier starten was BPM Company nog echt een start-up. Met nog geen 4 personen in het bedrijf deden we echt alles zelf. Dat is nu toch anders met bijna 70 collega’s. Net als nu, hielpen we toen al grote organisaties met het inzetten en gebruik maken van het Pega platform. Zelf was ik een van de eerste 20 Nederlandse Pega Developers. De BPM Company Academy was er toen nog niet. Daarom moest ik naar Pegasystems in Amsterdam om de Pega trainingen en certificaten te halen. Wat mij vooral is bijgebleven, zijn de de kroketten en frikandellen als lunch op de vrijdag. Iets wat nu in de vorm van de vrijdag middagborrel gedaan wordt.

Wat doe je allemaal bij BPM Company?

Ik heb veel klanten geholpen door de jaren heen. Ik begon als Pega System Architect met het implementeren van Pega bij MKB Brandstof, maar heb ook jaren bij de Dictu en Rabobank gewerkt. Ook heb ik een jaar lang voor de Rabobank in Eindhoven gezeten, waar ik dagelijks met de trein naar toe ging (en als afleiding alle Star Trek afleveringen heb gekeken). Op dit moment ben ik Lead System Architect bij MN Services in Den Haag. Hier ga ik één keer per week naartoe. Het begeleiden van young talents binnen BPM Company is iets wat ik nu graag en vaker doe.

Wat maakt dat je al 10 jaar op jouw plek bent bij BPM Company?

Naast het feit dat hier echt gekeken wordt naar jouw kwaliteiten en interesses, heb je ook een eigen inbreng bij welke projecten en klanten je ingezet wordt. Hierdoor werk je aan projecten waar echt je energie van krijgt en in je kracht staat. Een klik met BPM Company is belangrijk, maar in mijn rol als consultant is de klik met het team, Pega en de klant het meeste van belang. Hierdoor zit ik, na 10 jaar nog steeds goed op mijn plek.

Welk levensmotto drijft jou in je werk?

“Life is riding a bicycle. To keep your balance, you have to keep moving”

10 jaar in dienst is een feestje waard

Natuurlijk konden wij Jan-Jaaps 10-jarig werkjubileum niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom werd Jan-Jaap aan het begin van zijn werkdag opgehaald met een limousine en vervolgens feestelijk op kantoor onthaald door zijn collega’s! Na het feestelijke onthaal, stonden we stil bij het jubileum van Jan-Jaap. Later op de dag werden de feestelijke activiteiten afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: