Na negen jaar in projectmanagement bij een groot IT-bedrijf, wilde Anique Wilmer zich meer gaan bezighouden met de ontwikkeling van mensen binnen een organisatie. BPM Company zag potentie in haar profiel en sinds begin 2023 is ze onze Talent Manager. De combinatie met een rol als projectmanager geeft haar de kans om zowel vakinhoudelijk als met mensen bezig te zijn. In deze blog vertelt Anique wat deze baan in dit bedrijf haar brengt.

Uitdagende start

Ik heb negen jaar lang gewerkt in projectmanagement bij een grote IT-dienstverlener. In het laatste half jaar werd het steeds duidelijker dat ik de switch wilde maken naar lijn- en talentmanagement. Bezig zijn met de menskant en de ontwikkeling van mensen, dat trok me enorm aan. BPM Company zag voldoende aanknopingspunten in mijn profiel en ik werd benaderd voor de rol van Talent Manager. De gesprekken verliepen zo positief dat ik de rol graag accepteerde. Het was een uitdagende start, ik was direct verantwoordelijk voor 28 mensen. Hier heb ik enorm veel van geleerd en ik heb ontdekt dat deze rol me op het lijf is geschreven. In augustus kreeg ik de vraag om in een gat te springen dat was ontstaan op een van onze projecten. Of ik de rol van projectmanager – naast mijn bestaande rol – op me wilde nemen. Met mijn negen jaar ervaring in projectmanagement voelde dat voor mij als een mooie aanvulling. Zo kon ik, naast mijn focus op de ontwikkeling van onze talenten, ook vakinhoudelijk bezig zijn.

De open bedrijfscultuur van BPM Company

Iedereen hier heeft echt een passie voor het Pega-platform, inclusief het management. Je kunt gemakkelijk naar de directeur stappen als je een vraag of idee hebt. Deze liefde voor het vak wordt op allerlei manieren zichtbaar gemaakt. Van de maandelijkse lunchpresentaties die medewerkers vrijwillig geven over onderwerpen die hen boeien tot de senior meet-ups voor diepgaande gesprekken over het vakgebied. Er is veel aandacht voor Pega-opleidingsmogelijkheden, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. Als Talent Manager ben ik het eerste aanspreekpunt voor medewerkers om vinger aan de pols te houden.

Ontwikkeling en begeleiding

Bij BPM Company is er een dedicated Talent Manager voor iedereen, die altijd bereikbaar is. We werken met een jaarcyclus voor persoonlijke ontwikkeling, waarbij we aan het begin van elk jaar een persoonlijk kompas opstellen met korte- en langetermijndoelen. Het is belangrijk dat deze doelen voortkomen uit de eigen drijfveren van de medewerkers. De een is nu eenmaal ambitieuzer dan de ander en dat is goed. Doelen moeten vooral realistisch en haalbaar zijn. Iedereen krijgt de benodigde ondersteuning bij zijn of haar eigen unieke pad.

Balans tussen werk en privé

We ondersteunen onze medewerkers actief in het vinden van een gezonde werk-privébalans. Structureel hebben we elke maand een gesprek met elke medewerker om te checken hoe het met hen gaat. Zitten ze nog lekker in hun vel? Hoe willen ze zich verder ontwikkelen? Hoe voelen ze zich in hun opdracht? Wat hebben ze nodig voor hun persoonlijke leerdoelen. Wat ik ook echt noemenswaardig vind in dit opzicht is dat we trainingen en sessies heel bewust tijdens werktijd organiseren, zodat medewerkers minder in hun eigen tijd hoeven te doen.

Innovatie en creativiteit

Medewerkers bij BPM Company hebben volop kansen om innovatief en creatief te zijn. Het is eenvoudig om een idee te pitchen bij het management, dat staat daar altijd voor open. Daarnaast organiseren we de maandelijkse kennissessies tijdens de lunch, en vanaf 2024 starten we met Practice Leads die als kartrekkers gaan fungeren op het gebied van innovatie en uniforme manieren van werken. Ons YoungBPM-initiatief biedt jonge professionals de kans om activiteiten te organiseren, waarvoor wij een budget beschikbaar stellen. Dat is met name gericht op het verbinding maken met elkaar.

Toekomstperspectief

De toekomst bij BPM Company ziet er veelbelovend uit. We hebben momenteel drie uitgestippelde carrièrepaden, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren van dienstverlening. Die ideeën komen vaak bij onze medewerkers zelf vandaan. Zo hebben enkele collega’s die gepassioneerd zijn over AI een demo ontwikkeld die ze dit jaar bij klanten gaan presenteren. Dit zou kunnen uitgroeien tot een nieuw carrièrepad, ontstaan uit initiatief van medewerkers.

Sluit je aan bij BPM Company

Wil jij ook je grenzen verleggen, je talenten ontdekken en impact maken bij toonaangevende organisaties? Als je proactief, kritisch en gedreven bent, nodigen we je uit om je bij ons team aan te sluiten. Bij BPM Company wachten er spannende kansen op je. Bekijk onze vacatures en solliciteer snel.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: