Hoe wij jou helpen om een Pega Developer te worden? Simpel, door een aanvullend en uniek traject binnen onze BPM Academy. Hier staat jouw ontwikkeling door middel van persoonlijke begeleiding, vaardigheidstrainingen en vakinhoudelijke workshops centraal. Binnen acht weken ben jij gecertificeerd en voorbereid om met Pega aan de slag te gaan. Niels Oelderik en Jorn Koster vertellen in dit interview over hun ervaring binnen de BPM Academy.

Wat was jouw eerste gedachten toen je hoorde over de BPM Academy?

Jorn: “Toen ik in contact kwam met BPM Company wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag om expert te worden in Pega. Dit omdat ik graag meteen waarde wilde toevoegen zodra ik kon beginnen bij een klant. Ik had alleen nog geen ervaring met dit platform. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat BPM Company een Academy heeft om je hierbij te helpen.”

Niels: “Als eerste dacht ik, wéér de schoolbanken in. Maar na verder inlezen en te praten met een collega die ik al kende werd ik enorm enthousiast. In een korte tijd klaargestoomd worden tot Pega expert klonk bijna te mooi om waar te zijn. Maar na beiden System Architect certificaten te hebben behaald zat de basis erin en was ik klaar om te starten bij een van onze klanten.”

Om als Pega Developer aan de slag te gaan, heb je certificaten nodig. Binnen Pega krijg je deze door een examen af te leggen. Binnen de BPM Academy bereiden wij je voor op deze examens en trainen en begeleiden wij je tegelijk in soft skills en kennis om als developer en consultant in Pega aan de slag te gaan.

Hoe kijk je terug op de start binnen de BPM Academy?

Niels: “Ik heb de Academy op twee verschillende manieren meegemaakt. Als eerste ben ik direct na mijn afstuderen gestart, samen met één andere collega. Dit was een vrij rustige setting waar we beiden goed door de leerstof heen gingen in ons eigen tempo. Dit bespraken we met elkaar en bij de examen voorbereiding werkten we nauw samen. Na het behalen van mijn System Architect certificaat ging ik op vakantie, waardoor ik later met mijn CSSA training kon starten. Hierdoor zat ik niet met één, maar met vier andere collega’s in de Academy. Doordat er nu meer collega’s waren konden we beter overleggen en kwamen we gezamenlijk tot nieuwe inzichten. Deze manier heeft mij enorm geholpen, met name tijdens de examen voorbereiding.”

Niels heeft twee verschillende situaties in de Academy meegemaakt die voor kunnen komen. Zoals je kunt lezen, hebben beiden voor- en nadelen. Echter, naast de training en de begeleiding zijn ook de bijkomende persoonlijke ontwikkelingen binnen de Academy van belang. Hoe je bijvoorbeeld leert samenwerken met Pega in een team en kritisch kunt kijken naar processen. Maar ook hoe jij jouw werk en die van anderen kunt analyseren.

Jorn: “Na de onboarding dag, waarin ik kennis maakte met nieuwe collega’s en BPM Company als geheel, rolde ik de BPM Academy in. Samen met de andere startende consultants, werden wij ontvangen door ons steun en toeverlaat voor de komende weken, Stanley Foster. Met het lesprogramma en zijn eindeloze toewijding loodst hij je door de BPM Academy heen. Zijn standpunt is dan ook ‘Your exam is my exam’ en dat merk je in alles.”

“Met een uniek opleidingsprogramma en de begeleiding door ervaren consultants zorgen wij ervoor dat onze mensen zich optimaal ontwikkelen tot een volwaardige Pega Specialist”

– Stanley Foster

Wat is volgens jou echt de meerwaarde van de BPM Academy?

Jorn: “Op de eerste dag namen wij het lesprogramma door. Zo was het duidelijk dat de eerste vier weken gericht waren op het CSA examen en de tweede 4 weken op het behalen van je CSSA examen. Zo’n blok van 4 weken bestaat uit studeren in de Pega Academy (het leermanagementsysteem van Pega), veel onderling overleg met je collega’s en trainingen van ervaren BPM Company collega’s. Ze komen langs om samen met jou examenvragen door te nemen, de achterliggende theorie uit te leggen en ook direct een voorbeeld in Pega erbij te halen. Hierdoor leer je de examenstof echt goed te begrijpen en toe te passen.”

Niels: “De echte meerwaarde was voor mij, dat je in korte tijd wordt klaargestoomd om aan de slag te gaan bij een van onze klanten. Door mijn opleiding had ik wel enige IT kennis maar Pega is een enorme applicatie met oneindig veel mogelijkheden. Ik weet nog dat ik dacht “Hoe ga ik dit ooit doen.” Gelukkig is hier een uitgebreide planning voor met tal van hulpmiddelen. Zo ben je in no-time klaargestoomd om aan de slag te gaan met Pega.

De goede basis voor een startende Pega Developer bestaat uit een tweetal certificaten. Het Certified System Achitect (CSA) certificaat en het vervolg daarop het Certified Senior Systeem Architect (CSSA) certificaat. Dankzij de BPM Academy doorsta jij deze beproeving niet alleen! Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat jij jouw certificaten haalt.

Wat is de hoogte punt van jouw tijd in de BPM Academy?

Jorn: “Je staat er niet alleen voor! Iedereen in de groep leefde met elkaar mee en ik merkte dat ‘Your exam is my exam’ nu niet meer alleen voor Stanley gold, maar voor iedereen. Iedereen had zijn/haar examen ruim gehaald en hebben we dat dan ook op de vrijdagmiddag borrel van die week uitgebreid gevierd!”

Niels: “Er worden altijd collega’s gevraagd om een examentraining te verzorgen. Ook ik werd hiervoor gevraagd, een aantal maanden nadat ik mij examen had gehaald. Hierdoor kon ik de punten die ik lastig vond of miste tijdens mijn examentraining aanvullen, dit zorgt ervoor dat de examentraining constant verbetert en up-to-date blijft. De fouten die ik heb gemaakt bij de examens worden niet door de volgende groepen ook gemaakt, dat is de kracht van deze Academy.”

Meer dan alleen een certificaat

Omdat wij geloven dat er meer nodig is dan alleen een certificaat om aan de slag te gaan met Pega, focussen wij ons binnen de BPM Academy ook op het volgende:

  • BPM Company specialisten en trainers helpen je met jouw trainingen
  • Persoonlijke feedback, begeleiding en uitleg tijdens je opleiding
  • In hybride vorm doorloop jij het traject (klassikaal en online- zelfstudie)
  • Praktijk ervaring opdoen door middel van specifiek ontwikkelde cases
  • Gezamenlijk trainen en voorbereiden op de examens
  • In-house ontwikkelde vervolg trainingen zoals UI/UX, Lead System Architect, AI en Robotics

Ook aan de slag als Pega developer, maar nog geen ervaring?

Geen probleem dankzij de BPM Academy! Duik net als Jorn en Niels in de wereld van Pega en start binnen no time bij een van onze klanten. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: