De ene baan is de andere niet. Een carrière bij BPM Company is meer dan werk alleen, het is een ervaring die je persoonlijke en professionele groei stimuleert. René van Seuren, Senior BPM architect bij BPM Company, vertelt in deze blog waarom hij dat zo voelt.

Platte organisatie, korte lijnen

BPM Company is een platte organisatie. Lange tijd was Eelco Vissinga, onze algemeen directeur, ook mijn talentmanager, dat zegt al genoeg. De lijnen tussen de medewerkers en het management zijn erg kort. We zitten allemaal op dezelfde verdieping, in dezelfde ruimte. Die benaderbaarheid en de houding van het management binnen BPM Company zorgen voor een open en toegankelijke werksfeer.

Betrokkenheid

Ik voel me hier meer betrokken dan bij eerdere werkgevers. Bij BPM Company ervaar ik een sterkere band met zowel mijn collega’s als met het management. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat veel mensen, inclusief ikzelf, bereid zijn om naast de reguliere werkuren voor klanten ook extra dingen te doen binnen het bedrijf. Een voorbeeld hiervan is mijn bijdrage aan het mentorprogramma. Maar recentelijk was er ook een sessie over de kernwaarden van het bedrijf, waarvoor een derde van de werknemers zich vrijwillig heeft opgegeven. We mogen allemaal bijdragen en het management geeft daar vervolgens ook echt actief vervolg aan. Dit soort betrokkenheid en extra initiatieven zijn dingen die ik in mindere mate ervaren heb bij andere organisaties.

Negen jaar groei en ontwikkeling

Ik werk inmiddels ruim negen jaar bij BPM Company, wat wel aantoont dat ik het hier naar mijn zin heb. Ik heb ook voorlopig geen plannen om buiten de deur te kijken. Toen ik hier startte, had ik al wel ervaring met Pega, die ik had opgedaan tijdens mijn laatste jaren bij Capgemini. Aanvankelijk begon ik hier als medior Pega-ontwikkelaar. Gedurende de jaren heb ik de ontwikkeling van verschillende versies van Pega meegemaakt, en zag ik het platform steeds geavanceerder worden. Dat heb ik allemaal op de voet gevolgd. Mede hierdoor werd ik gevraagd – en dat vind ik ook erg leuk om te doen – om trainingen te verzorgen, zowel intern voor junior collega’s die net beginnen, als extern voor klanten die hun eigen medewerkers willen opleiden tot Pega-specialisten.

Trainingen en leiderschap

Ik ben bij BPM Company vrij snel doorgegroeid tot senior ontwikkelaar. Tijdens mijn laatste opdracht bij BPM Company heb ik een prominentere leidende rol op mij genomen, namelijk die van technical team lead. In deze functie heb ik niet alleen een sterkere leiderschapsrol gekregen, maar ook de mogelijkheid om actief richting te geven aan de manier waarop Pega wordt gebruikt bij onze klanten. Samen met andere technical team leads van verschillende teams hebben we onze expertise gebundeld om zo het gebruik van Pega binnen het project te optimaliseren. Deze rol heeft me geholpen mijn technische kennis nog verder te verdiepen en heeft bijgedragen aan mijn groei als allround specialist binnen BPM Company. Het is juist de mogelijkheid om meer te doen dan alleen de standaard werkzaamheden – niet alleen maar ‘uurtje factuurtje’ en snel weer naar huis – wat werken bij BPM Company zoveel meer maakt dan een reguliere negen-tot-vijfbaan.

Jouw carrière bij BPM Company

Zie je een toekomst voor je bij BPM Company, waar je niet alleen je IT-talenten kunt ontwikkelen maar ook persoonlijk kunt groeien? Als je proactief, kritisch en gedreven bent, dan zou ik even verder lezen op onze speciale carrièresite. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent dat ons team kan versterken. Wie weet, misschien zie ik je binnenkort op de afdeling rondlopen.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: