In deze maandelijkse rubriek ‘interview met een collega’ vertelt een van onze consultants wat meer over zichzelf en over haar werkzaamheden bij ons bedrijf. Deze week maak je kennis met Alexandra Toma, Pega System Architect bij BPM Company.

Wanneer ben je bij BPM Company begonnen en wat heeft je gemotiveerd hier te gaan werken?

Ik kom oorspronkelijk uit Roemenië en heb in Iasi bedrijfskunde en informatietechnologie gestudeerd. Vanaf mei 2017 ben ik bij BPM Company gaan werken. Mijn belangrijkste motivatie om hier te beginnen was de technologie die BPM Company gebruikt, namelijk het low-code platform Pega. Dit is iets wat voor mij nieuw was en wat nog heel erg in de kinderschoenen stond in die tijd (althans in mijn thuisland). Het vernieuwende aspect is iets wat me erg aansprak.

Voor welke klanten heb je gewerkt?

Tot nu toe heb ik alleen voor de Rabobank gewerkt. Toch zie ik dit juist als een voordeel. Rabobank heeft namelijk een complexe IT-architectuur waardoor ik mezelf continu heb kunnen ontwikkelen in een uitdagende omgeving.

Hoe heeft BPM Company jou ondersteund bij je professionele ontwikkeling?

BPM Company heeft me mijn eerste IT-baan aangeboden en heeft daarmee een grote impact gehad op mijn carrière. BPM Company heeft me in staat gesteld om in relatief korte tijd veel verschillende aspecten van het vakgebied te zien en om van daaruit ervaringen op te doen, zowel tijdens als buiten mijn werk. Hierdoor heb ik me een korte tijd erg snel kunnen ontwikkelen.

Hoe beoordeel je de balans tussen werk en privé?

De balans die ik heb tussen werk en privé bij BPM Company is erg goed. Ik denk dat deze balans vooral bestaat uit een efficiënte manier van werken (volledig aanwezig en gefocust zijn), maar ook door tijd te besteden aan persoonlijke hobby’s en door plannen te maken waar ik me vol enthousiasme in kan storten.

Wat zijn de sterkste punten van BPM Company?

Ik denk dat de grootste krachten van dit bedrijf zijn: de diversiteit van de projecten, de ambitieuze visie en de continue bereidheid om te verbeteren.

Voor welke periode van je leven vind je BPM Company een goed bedrijf om bij te solliciteren?

Ik denk dat BPM Company een goed bedrijf is voor iedere professional die toe is aan iets nieuws of tegen een plafond aanloopt bij zijn huidige werkgever. Het is een middelgroot bedrijf waardoor er korte lijntjes zijn, evenals een persoonlijke benadering. Dit zorgt voor een erg prettige bedrijfscultuur. Daarnaast zijn het vooral de diversiteit aan projecten en het klantenportfolio wat mensen zal aanspreken.

Wat zijn de uitdagingen voor jou als adviseur van de Pega projecten?

Pega-projecten zijn vaak complex. De grootste uitdagingen waarmee ik te maken kreeg zaten vooral in de complexiteit van de IT-architectuur. Dit maakt het werk tegelijkertijd erg uitdagend.

Wat was het beste team voor de projecten waarin je hebt gewerkt en waarom?

Sinds ik bij de Rabobank ben begonnen, ben ik onderdeel geweest van 3 Pega-teams. De meeste tijd heb ik doorgebracht in het Moldoveanu-team met mijn Roemeense collega’s. Dit team is speciaal voor mij omdat ik in dit team mijn eerste stappen heb gezet in een professionele omgeving en daarnaast mijn persoonlijke kernwaarden heb gedefinieerd. We zijn samen gegroeid, hebben verschillende ups en downs gehad en hebben geleerd hoe we daar verstandig mee om kunnen gaan, zodat we in de toekomst beter kunnen samenwerken.

Welke activiteiten vinden er plaats in een reguliere maand als BPM-medewerker?

Als BPM-medewerker zijn er maandelijks verschillende evenementen waar je aan mee kunt doen, zoals competence centers, lunches met andere collega’s, bila’s met de manager enz. Voor mij zijn de competence centers persoonlijk het meest waardevol, omdat ik hier de kans krijg om op de hoogte te blijven van andere professionele gebieden. Dit gebeurt door middel van presentaties en demo’s van mensen binnen en buiten het bedrijf.

Hoe ziet een gewone, goede, en slechte werkdag eruit voor jou?

Tijdens een gewone dag probeer ik meestal aan het begin van de dag een aantal doelen te stellen en vervolgens de juiste maatregelen te nemen om deze doelen te bereiken. De beste dagen zijn wanneer ik de doelen bereik waar ik me voor in heb gezet, ik nieuwe dingen leer, maar ook fijne interacties heb (plezier, samenwerking) met het team. De ergste dagen worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan focus en het niet op tijd afkrijgen van bepaalde werkzaamheden.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: