In deze maandelijkse rubriek ‘interview met een collega’ vertelt een van onze consultants wat meer over zichzelf en over zijn werkzaamheden bij ons bedrijf. Deze week maak je kennis met Basil Pozdeev, Pega Consultant bij BPM Company.

Wanneer ben je bij BPM Company begonnen en wat heeft je gemotiveerd hier te gaan werken?

Ik kom oorspronkelijk uit Rusland en heb daar Electrical Engineering gestudeerd. Ik ben in februari 2020 begonnen BPM Company en mijn belangrijkste motivatie om bij deze organisatie te starten was omdat ik altijd graag voor een IT- of softwareleverancier heb willen werken.

Voor welke klanten heb je gewerkt?

Ik heb inmiddels voor verschillende klanten gewerkt, waaronder: UBS bank en BNP Paribas Cardif.

Hoe ondersteunt BPM Company jou op dit moment bij je professionele ontwikkeling?

Het is voor mij nog lastig om deze vraag te beantwoorden daar ik nog niet zo lang werk voor BPM Company. Wel heb ik van diverse collega’s meegekregen dat er bij BPM Company veel ruimte is om je persoonlijk te ontwikkelen. Dit gebeurt onder andere doordat BPM Company de medewerkers helpt focussen op en ondersteund bij zowel hard- als softskills ontwikkeling. Daarnaast is er een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar voor elke medewerker.

Hoe beoordeel je de balans tussen werk en privé?

De procentuele balans die ik momenteel heb tussen werk en privé is voor mijn gevoel 60/40%. De factoren die daaraan bijdragen zijn met name de interessante werkzaamheden die ik heb en daarnaast de naderende deadlines waarmee ik te maken heb in mijn opdracht.

Wat zijn de sterkste punten van BPM Company?

De sterkste punten van BPM Company vind ik de hoge kwaliteit van de professionals, het (individuele) groeipad en het feit dat consultants de mogelijkheid wordt geboden om van opdracht te wijzigen.

Wat zijn de uitdagingen voor jou als adviseur van de Pega projecten?

Software ontwikkelen met Pega vereist door de low-code structuur een totaal andere benadering dan de traditionele ‘tech-stacks’. Een techstack wordt gedefinieerd als de reeks technologieën die een organisatie gebruikt om een ??web- of mobiele applicaties te bouwen. Het is dus een combinatie van programmeertalen, frameworks, patronen, servers, software en tools die door de ontwikkelaars worden gebruikt. Wij doen met Pega bijvoorbeeld niet standaard aan unit-tests of test-driven development, iets wat bij de klassieke tech-stacks gebruikelijk is. De grootste uitdaging voor mij zit hem dus in het overtuigen van mijn collega’s om dit toch te doen. Dit is soms lastig omdat deze onderdelen niet altijd meteen een zichtbaar (tijd)voordeel opleveren.

Wat was het beste team waarin je hebt gewerkt en waarom?

Dat was denk ik het team dat ik had tijdens een opdracht voor een bank. We hebben met dit team veel moeilijke tijden meegemaakt waarin we steeds weer nieuwe uitdagingen op ons pad kregen. Daarnaast hebben we ook erg veel mooie momenten beleefd. Deze momenten zorgen ervoor dat je als team echt naar elkaar toegroeit.

Welke activiteiten vinden er plaats in een reguliere maand als BPM-medewerker?

We hebben competence centers en verschillende Special Interest Groepen (SIG’s) waarin we aan interne kennisdeling doen en daarnaast op de hoogte blijven van andere professionele gebieden. Ook hebben we één keer per maand een Company Update waarin we updates en nieuws ontvangen over het bedrijf. Deze laatste vind ik persoonlijk erg leuk.

Hoe ziet een gewone werkdag eruit voor jou? En wanneer is deze dag voor jou geslaagd of minder geslaagd?

De vier voornaamste taken die ik op een gemiddelde werkdag uitvoer zijn:

  1. Mijn e-mails controleren en reageren indien nodig
  2. Jira-taken doorlopen die ik die dag moet uitvoeren
  3. Meerdere vergaderingen bijwonen
  4. Ontwikkel werkzaamheden

Het belangrijkste verschil tussen de goede en slechte dagen is de uitkomst. Het proces blijft veelal hetzelfde, maar de uitkomst kan iedere keer weer anders zijn. Dit maakt het werk ook zo uitdagend en afwisselend.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: