“Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd.” Dit is iets waar wij sterk in geloven bij BPM Company. Leren en ontwikkelen is iets wat ook voor veel ict’ers essentieel is. Het draagt namelijk bij aan persoonlijke ontwikkeling en verhoogt tevens je marktwaarde. Wie als ict’er geen nieuwe kennis vergaard, loopt snel achter de feiten aan. Om deze reden koos Bo van Ommen voor een dienstverband bij BPM Company. In deze blog neemt hij je mee in zijn ervaringen bij het bedrijf tot nu toe.

Pioniers op het gebied van Pega

BPM Company hoort al jaren tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De reden van deze sterke groei is de sterke focus op kennis en kwaliteit die het bedrijf hanteert. BPM Company was in 2011 de eerste Pega implementatiepartner in Nederland en is wat dat betreft dus een pionier in dit vakgebied. Daarnaast bieden ze jonge ict’ers de kans om zichzelf te ontwikkelen en te specialiseren op het gebied van Pega. Dit laatste was voor Bo dan ook dé reden om te kiezen voor BPM Company:

“Ik ben begin dit jaar afgestudeerd aan de Hogescool Utrecht, met de opleiding: Business IT & Management. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een passende baan en heb ik veel verschillende sollicitaties gehad. Waaronder dus bij BPM Company. Ik was in eerste instantie nog niet bekend met Pega, maar zag dit juist als een uitdaging en als iets wat me erg interessant leek. Ik ben namelijk geen diehard codeklopper maar vind het wel leuk om op dat gebied ervaring op te doen en met dit soort platformen bezig te zijn. Wat dat betreft spreekt het feit dat we met low-code platformen werken me heel erg aan. Daarnaast waren het vooral de mogelijkheden die me werden geschetst en de manier om jezelf constant te kunnen ontwikkelen binnen dit bedrijf. Dat laatste is voor mij een belangrijke drijfveer. De combinatie tussen het werken met het low-code platform Pega en het blijven uitdagen en ontwikkelen van jezelf binnen de organisatie sprak me op dat moment zo erg aan dat ik dacht: dit is wat ik wil”

Ontwikkelen en opleiden

BPM Company is al jaren de autoriteit op het gebied van Pega en is tevens een van de eerste Pega partners in Nederland. Daarnaast probeert het bedrijf zich ook te onderscheiden op het gebied van opleiden. Er wordt veel nadruk gelegd op het scholingsbeleid en alle werknemers krijgen dan ook een individueel leerbudget. Ook worden er klassikale opleidingstrajecten verzorgd en worden nieuwe medewerkers actief begeleid door senior professionals. Dit zorgt ervoor dat BPM Company echt mensen opleidt tot de ultieme Pega expert. Volgens Bo is dit ook iets waar BPM Company zich op onderscheid van de rest:

“Iets wat me gesterkt heeft in mijn keuze voor BPM Company is het feit dat je de eerste maanden intern gaat om jezelf te certificeren. Er zijn namelijk ook andere bedrijven die met low-code platformen werken en werken met certificeringen, maar dat is vaak met een certificering vanuit de organisatie zelf. Het feit dat je hier daadwerkelijk Pega gecertificeerd wordt maakte het dus extra interessant. Daarnaast zijn het vooral de mogelijkheden die je hebt om door te groeien. Ik ben namelijk nog jong en kom net van school af. Ik wil dus niet nu een baan kiezen waarbij ik over 10 jaar nog exact hetzelfde werk doe. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en blijven groeien. BPM company biedt mij gelukkig die mogelijkheden.”

Nieuw HR-Systeem

De sterke focus op het ontwikkelen en doorgroeien van de werknemers bij BPM Company heeft onlangs geleid tot de invoering van een nieuw HR-systeem. Met dit systeem wordt er structureel gekeken naar de ontwikkeling van werknemers met de intentie om ze naar een hoger niveau te laten groeien. Dit gebeurt door middel van een performance management systeem, waarbij werknemers in onderlinge gesprekken werken aan zowel soft- als hardskills development. Dit zorgt ervoor dat werknemers in korte tijd naar een hoger niveau kunnen doorgroeien. Bovendien leidt dit vaker tot een langdurige samenwerking waarin zowel werkgever als werknemer optimaal functioneren en het beste uit zowel zichzelf als uit elkaar kunnen halen. Bo:

“Voor mij persoonlijk heeft dit nieuwe HR-systeem echt een meerwaarde. Er wordt in samenspraak namelijk een persoonlijk plan opgesteld met daarin aangegeven welke softskills en hardskills nodig zijn om me de komende jaren te kunnen blijven ontwikkelen. Voor mij is dit heel belangrijk. BPM Company bood al de mogelijkheden tot trainingen, certificering en een individueel leerbudget maar er werd wat minder op individueel niveau gekeken naar de groei die je ook als persoon wil doormaken. Dit nieuwe systeem zorgt dus voor een extra dimensie doordat ook duidelijk vastgelegd wordt welke softskills benodigd zijn.”

Ambities

Dit alles draagt bij aan de ambitie die BPM Company heeft als bedrijf. BPM Company wil niet de grootste, maar de beste zijn op het gebied van Pega. Iets waar Bo zich ook op persoonlijk niveau in kan vinden:

“Ik heb nu iets meer dan een half jaar geleden de opstart gemaakt als Pega developer, waarbij ik nog veel te leren heb. Ik merk dat ik nu telkens met (kleine) stapjes vooruit kom en steeds zelfstandiger te werk kan gaan. Op dit moment is mijn doelstelling dus om steeds kundiger te worden met Pega zelf en daarbij toegevoegde waarde leveren aan BPM Company en de klant. Uiteindelijk wil ik een volwaardige Pega developer worden die zelfstandig te werk kan gaan en echt de moeilijke kwesties voor de klant kan oplossen. Daar werk ik nu naar toe, stap voor stap”

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: