Door de traineeships van BPM Company kickstart je jouw carrière in IT bij een van onze klanten. Ben je benieuwd hoe het is om te werken voor een van de toonaangevende werkgevers in Nederland? In dit interview vertelt Julian Brouwer over zijn ervaring met ons traineeship en zijn werk als Pega-specialist bij Rabobank.

Julian, kun je ons iets meer vertellen over je opleidingsachtergrond? Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb Business IT & Management aan de Hogeschool Utrecht gestudeerd.”

Vaak weten studenten en starters nog niet wat hun volgende stap is na het behalen van hun diploma. Julian besloot om deel te nemen aan ons Pega traineeship toen hij zijn diploma op zak had. Dit gaf hem de kans om ervaring op te doen met low code bij de Rabobank, een van onze grootste Pega klanten.

Wat motiveerde je om voor BPM Company te kiezen?

“Ik ben begonnen aan het traineeship bij BPM Company in 2021. Tijdens mijn studie was ik al in aanraking gekomen met low code software en was direct enthousiast. Ik heb toen besloten dat ik graag met low code software wilde werken. Snel na het afronden van mijn studie kreeg ik een aanbod van BPM Company om deel te nemen aan hun traineeship. Met het traineeship van BPM Company zou ik de kans krijgen om Pega te leren en praktische ervaring op te doen bij een van hun klanten. Daarnaast zou ik aan het eind van het traineeship intern bij die specifieke klant aan de slag kunnen. Het aanbod klonk als een mooie kans voor mij! Ik heb het aanbod dus geaccepteerd en begon zo mijn Pega carrière.”

Hoe heb jij je tijd bij BPM Company ervaren?

“Toen ik begon aan het traineeship ben ik warm onthaald door mijn collega’s bij BPM Company. Vanaf de eerste dag voelde ik me onderdeel van het bedrijf. Een gevoel dat ik tot op de laatste dag van mijn traineeship heb gehouden.”

Het traineeship van BPM Company betekende voor Julian een vliegende start met low-code software. Hij heeft zijn Pega CSA en CSSA-certificaten behaald tijdens de eerste weken van zijn traineeship met behulp van onze Academy. Hierna is hij direct aan de slag gegaan bij Rabobank om praktische ervaring op te doen met Pega.

Hoe voelde het om onderdeel te worden van een team van Pega-specialisten?

“In eerste instantie weet je niet zo goed wat je moet verwachten. Gelukkig werd ik met open armen ontvangen door mijn collega’s bij de Rabobank. Toch kosten het in het begin wat tijd om te wennen aan het werk en een ritme te vinden. Toen ik hier eenmaal gewend was, heb ik echt stappen kunnen maken in mijn ontwikkeling als Pega-specialist.”

Voor welke klant van BPM Company heb je gekozen?

“Ik had de optie om voor verschillende klanten te gaan werken, maar ik koos ervoor om aan de slag te gaan bij Rabobank. Sinds oktober 2021 ben ik onderdeel van hun Maple team. Een jaar lang heb ik als Pega-specialist van BPM Company in dit team gezeten. Na het einde van mijn traineeship ben ik bij de Rabobank als interne Pega-specialist aan de slag gegaan. Ik ben dus nog steeds onderdeel van het Maple team bij Rabobank, maar nu als interne Pega-specialist.”


Welke uitdagingen kom je tegen in je rol als Pega specialist?

“Tijdens de eerste weken van mijn traineeship heb ik veel theorie geleerd. Ik vond het persoonlijk moeilijk om deze theorie te vertalen naar de praktijk. Daarom had ik het in mijn begin bij Rabobank vrij moeilijk. Gelukkig kreeg ik voldoende ondersteuning vanuit BPM Company om deze overgang soepeler te laten verlopen. Ook alle adviezen en hulp die ik heb gekregen van collega’s heeft enorm geholpen. De theoretische basis die je opbouwt tijdens de eerste weken van het traineeship en de ondersteuning vanuit BPM Company zijn een fantastisch startpunt voor je carrière als Pega-specialist. Ik vond het dus uitdagend om aan de slag te gaan met Pega. Ondanks dit ben ik deze uitdaging met veel plezier aangegaan met de hulp van BPM Company en mijn collega’s.”

Julian heeft zijn traineeship in november 2022 afgerond. Hij is klaar om zijn carrière als Pega-specialist voort te zetten bij de Rabobank en impact te blijven maken. We weten zeker dat hij nog veel te doen en ontdekken heeft op zijn Pega-reis!

Wat zijn je ambities als Pega-specialist?

“Voor nu, in mijn rol als junior Pega-specialist, wil ik me focussen op mijn groei als developer. De mogelijkheden van Pega zijn eindeloos. Ik wil me nog meer verdiepen in Pega en zoveel mogelijk meters maken binnen mijn rol. Ik hoop hierdoor zo snel mogelijk mijn kennis en vaardigheden naar een medior niveau te brengen end dus door te groeien naar medior Pega-specialist. Als ik dit eenmaal heb bereik, zie ik wel wat de toekomst brengt!”

Wil jij net als Julian werken als Pega-specialist bij een van de toonaangevende werkgevers in Nederland? Waar wacht je nog op? Join the club! We zijn altijd op zoek naar nieuwe en ambitieuze collega’s.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: