Bij BPM Company hebben we één gezamenlijke ambitie: de beste oplossingen met Pega bouwen, samen met onze klanten. Om dat goed te doen, volgen we alle ontwikkelingen – rondom technologie in het algemeen en het Pega-landschap in het bijzonder – op de voet. In deze blog bespreekt Maarten Veger, People Manager en Pega Lead System Architect, de twee belangrijkste trends in onze dynamische wereld. Ook vertelt hij hoe we binnen BPM Company bijblijven.

Trend 1: Opkomst van citizen developers

Wat WordPress is voor websites, is Pega voor processen. Vroeger konden alleen de echte nerds websites bouwen. WordPress heeft het proces van website-ontwikkeling sterk vereenvoudigd. Op eenzelfde manier maakt Pega het bouwen van processen toegankelijk voor iedereen. Je hoeft geen techneut te zijn om met Pega aan de slag te gaan. Met de intuïtieve App Studio in het Pega-platform kunnen beginnende ontwikkelaars – de zogenaamde citizen developers – op een laagdrempelige manier processen en basisfunctionaliteiten ontwikkelen. Zo komen ook studenten die een niet-technische opleiding volgen, in aanmerking voor een traineeship bij BPM Company.

Trend 2: Opkomst van generatieve AI

Het was een van onze grootste take-aways van het recente PegaWorld – hoe kan het ook anders: de opkomst van kunstmatige intelligentie in het algemeen en generatieve AI in het bijzonder. Het Pega-platform gaat uitgebreid worden met verschillende GenAI-functies, die in verschillende use cases zullen worden toegepast. Zo kun je concrete toepassingen van AI integreren in bedrijfsprocessen via de visuele studio van Pega, zonder dat je een hardcore data-scientist of AI-expert hoeft te zijn. In de komende release van Pega wordt zo’n twintigtal nieuwe features op basis van AI geïmplementeerd. Moet je vandaag de dag een dataobject en de bijbehorende attributen nog zelf bedenken, met behulp van AI gaat het systeem je een fikse hand helpen. Hoewel het niet honderd procent perfect zal zijn, helpt het je wel op weg. Deze AI-functionaliteiten hebben niet alleen invloed op interne processen, maar ook op de communicatie met klanten. Denk aan gepersonaliseerde content waarin volop gebruik wordt gemaakt van effectieve beïnvloedingsprincipes, waardoor de klantbeleving aanzienlijk verbetert.

Hoe blijven wij binnen BPM Company op de hoogte?

Binnen BPM Company willen we natuurlijk continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in het Pega-landschap. Dat doen we door via online kanalen of tijdens fysieke interne events elkaar te informeren over nieuwe ontwikkelingen en interessante projecten. Ook hebben we Special Interest Groups (SIG’s) waarin collega’s niet alleen kennis uitwisselen, maar ook daadwerkelijk samen experimenteren met het toepassen van nieuwe features en mogelijkheden. Zo creëren we een dynamische omgeving waarin iedereen elkaar inspireert en nieuwe ideeën tot leven komen.

Pega-specialist Mark gives a persentation about the Pega trend Generative AI for a group of colleagues at the BPM Company office

Pega-specialist Mark geeft een kennissessie over GenAI & Pega 

Wil jij samen met Maarten bouwen aan de toekomst met het Pega platform?

Ben je een student en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om bij BPM Company aan de slag te gaan? Je hoeft vandaag de dag geen technische studieachtergrond meer te hebben om software te bouwen. Ongeacht de studie die je volgt, als je affiniteit hebt met IT dan zijn er bij BPM Company volop mogelijkheden. Neem contact met ons op en misschien word jij die nieuwe Pega-expert! Kijk snel of er een match is met een van onze vacatures of neem contact op met Sander van Suilichem.

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: