Ben je benieuwd hoe het is om af te studeren bij BPM Company? In dit interview maken we kennis met stagiair Jari van Wijk! 

Even voorstellen…

‘’Halloo, ik ben Jari van Wijk en ik ben 26 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn master Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Voor het afronden ben ik bezig met het schrijven van mijn thesis. Dit doe ik in samenwerking met BPM Company om zo tot een mooi resultaat te kunnen komen, zodat het development-proces hopelijk efficiënter en effectiever wordt.’’ 

Wat onderzoek je precies bij BPM Company? 

‘’De titel van mijn thesis is als volgt: “Managing Expectations throughout Agile Software Engineering: An approach based on goal-orientation and commitments in multi-agent systems”. 

Het onderwerp is al een beetje vanuit de titel af te leiden, maar ik doe dus onderzoek naar hoe je verwachtingen binnen een ontwikkeltraject beter zou kunnen managen. Dit wil ik doen door middel van het meetbaar maken van die verwachtingen. Dit zou bijvoorbeeld simpelweg uitgedrukt kunnen worden in tijd of kosten, maar je zou hier ook over kunnen redeneren door middel van het opstellen en modelleren van soft-goals, die aan verschillende taken of activiteiten binnen softwareontwikkeling relevant zijn.’’ 

Hoe wist jij dat IT bij je past? 

‘’Eigenlijk ben ik al van kinds af aan bezig met IT. Vroeger had ik een Playstation 1 waarop ik verschillende games als Spyro en Crash Bandicoot speelde. Voeg hieraan toe Pokemon op de Game Boy en later ook de eerste spellen op de computer. Door de jaren heen is naast het gamen ook de overige fascinatie voor IT blijven hangen. Zo heb ik de eerste informatica vakken op de middelbare school kunnen volgen en daarna ben ik doorgegroeid naar de studie informatiekunde als bachelor. Ik heb hier geen moment spijt van gehad!’’ 

Waarom heb je gekozen voor BPM Company? 

‘’Ik had mijn eerste contact ongeveer 2 – 2,5 jaar geleden toen ik in de organisatie zat van de conferentie genaamd exec(ut). Eigenlijk bij het mailcontact destijds kwam BPM Company erg professioneel over, wat wij als commissie erg konden waarderen. De editie erop was ik zelf aanwezig als gast op exec(ut) en daar raakte ik aan de praat met Frank en Hans. Dat gesprek verliep destijds erg goed en we merkten dat er veel raakvlakken waren waarin we elkaar konden vinden.

Enkele weken erna werd het voor mij tijd om na te gaan denken over het afstuderen en het idee speelde nog steeds om dit bij BPM Company te gaan doen. Na wat contact te hebben gehad en enkele keren op gesprek te komen, was de klik er inderdaad en op die manier heb ik de mooie mogelijkheid gekregen om mijn onderzoek samen met BPM Company te mogen schrijven.’’ 

 

Ben jij benieuwd naar deel 2 van het interview met Jari? Lees dan verder op deze blog! 

Wil jij net als Jari afstuderen bij BPM Company? Waar wacht je nog op? Join the club! We zijn altijd op zoek naar nieuwe en ambitieuze stagiairs.

 

Benieuwd naar werken bij BPM Company?

Bekijk dan eens de vacatures of neem contact op met Hans Steenwijk: